Gepubliceerd:
Laatste update:

Erepenning gemeente Nederweert voor Sjef Geuns uit Ospel

OSPEL - Op zaterdag 17 juni omstreeks 11.05 uur reikt burgemeester Evers van Nederweert de erepenning van de gemeente Nederweert uit aan de heer Sjef Geuns (83 jaar) uit Ospel. Dit gebeurt in Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof, Milderspaat 1, 6034 PL, in Nederweert-Eind, bij gelegenheid van de viering van het 25-jarig jubileum van de Vrienden van Eynderhoof waarvan de heer Geuns ambtelijk secretaris is. 

Bijna 4.000 huwelijken en partnerschapsregistraties voltrokkenDe heer Sjef Geuns is al 56 jaar actief als trouwambtenaar van de gemeente Nederweert. Hij heeft in die periode bijna 4. 000 huwelijken en partnerschapsregistraties voltrokken. Door zijn stijlvolle aanpak en gevoel voor decorum en humor weet hij steeds van iedere huwelijksvoltrekking en partnerschapsregistratie iets bijzonders te maken.

Al 58 jaar voor de Nederweerter gemeenschap actiefDe heer Geuns zet zich bovendien al gedurende 58 jaar vanuit bijzondere verbondenheid en met zorg in voor de Nederweerter gemeenschap. Zo is hij onder andere bestuurlijk of als vrijwilliger betrokken geweest bij en/of nog steeds actief voor:

RKSVO (20 jaar bestuurslid in de functie van secretaris en sinds 1979 erelid) de Bonte Avonden van VV De Vlikkestaekers (presentator en artiest gedurende 33 jaar) de Parochie O.L. Vrouw Onbevlekt Ontvangen Ospel (verzorging van de kerkberichten, lid van de Vrienden van de parochie, begeleider van de jaarlijkse Sacramentsprocessie, dirigent annex zanger bij het herenkoor en bij activiteiten in het kader van het 150-jarig bestaansfeest)  Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof (lid museumcommissie) en de Vrienden van Eynderhoof (25 jaar ambtelijk secretaris) 

Bovendien was de heer Geuns betrokken bij de Rome Toertocht voor de Leprastichting (1994), de oprichting van een monument voor de Ospelse oorlogsslachtoffers (2005) en het monument voor voormalig wethouder Van Nieuwenhoven uit Ospel (2007).

Toekenning van erepenning
Het college van burgemeester en wethouders kan op grond van de Verordening tot instelling van een erepenning van de gemeente Nederweert (raadsbesluit van 1 september 1972) in zeer bijzondere gevallen, als blijk van grote waardering en erkentelijkheid de erepenning toekennen aan een persoon die zich voor de gemeente Nederweert in hoge mate verdienstelijk heeft gemaakt of aan iemand die op enig gebied grote en algemeen erkende verdiensten heeft verworven en is geboren in Nederweert, of er woont. Dragers van de erepenning worden ook aangeduid als ‘ereburger’. 

Deel dit artikel:

Reacties