Gepubliceerd:
Laatste update:

Examens Junior Redder en Zwemmend Redder bij de Reddingsbrigade

NEDERWEERT - Naast alle geslaagden op school is ook de jeugd van reddingsbrigade Nederweert een diploma rijker! Woensdag 14 juni 2016 was het een spannende zwemles voor onze leden; er werd afgezwommen de brevetten Junior Redder en Zwemmend Redder. Hierbij leren de kinderen hoe ze zichzelf kunnen redden als ze per ongeluk in het water belanden en er wordt geoefend met het redden van een vriendje of vriendinnetje.

Buiten was het mooi en warm weer, maar binnen in het zwembad was het nog warmer. Alle kinderen moesten tijdens de les laten zien wat ze het afgelopen jaar geleerd hadden; van conditiezwemmen met kleren, schoenen en een jas, tot jezelf redden met een drijfmiddel en iemand anders redden door middel van een hulp- of reddingsmiddel. Onder toeziend oog van een examinator werden alle oefeningen afgewerkt.

Geslaagd!
Het was spannend tot het laatste moment, maar onze instructeurs hadden er het volste vertrouwen in. En terecht, want alle 53 examenkandidaten zijn geslaagd! Dit geldt ook voor de oudere jeugdleden, die in mei al examen hebben gedaan voor de hogere brevetten van Zwemmend Redder en Lifesaver. Voor de lifesavers betekende dit eerst een pittig theorie-examen, waarna zij alles moesten toepassen in de praktijk. Maar ook zij hebben het allemaal gehaald.

Meer foto's zijn terug te vinden op de site: www.reddingsbrigadenederweert.nl onder de rubriek ‘foto's diplomazwemmen 2017’.

Deel dit artikel:

Reacties