Gepubliceerd:
Laatste update:

Sacramentsprocessie in Ospel

OSPEL - Op Sacramentsdag, zondag 18 juni wordt de geconsacreerde Hostie na de eucharistieviering buiten het kerkgebouw gebracht en in processie langs de openbare weg gedragen als publieke uiting van verering voor de allerheiligste Eucharistie. De godsvruchtige deelname van de gelovigen aan de processie is een genade van de Heer. Het christenvolk legt zo een getuigenis af van geloof en verering voor het Allerheiligste Sacrament.

En nog steeds wordt dit kerkelijk hoogtepunt in onze parochie in ere gehouden, al is het niet meer massaal. Maar ook in bescheiden vorm spreekt het verenigingen en parochianen aan, zodat een kerkelijke traditie blijft voortduren.

Bewoners langs de route kunnen de sfeer verhogen met bloemen en vlaggen, zeker wanneer de vlag vanaf de molen De Korenbloem wappert. En de buurtbewoners rond het rustaltaar zullen beslist weer mooie bloemornamenten op straat leggen.

Ik nodig u allen en de 1 e communicanten van dit jaar uit tot deelname aan de viering (09.30) en processie (10.00 – 11.00). Daarna kunnen de deelnemers het parochiefeest weer afsluiten met een door Ospel Actueel gesponsorde kop koffie/thee bij Het Peeljuweel.

Pastoor A. Koumans, OMI.

Deel dit artikel:

Reacties