LifestyleRecreatie

Wij zoeken controleurs voor wandelnetwerk Nederweert

NEDERWEERT – Deze maand gaan vrijwilligers weer op pad om het wandelroutenetwerk te controleren. En ze kunnen u hulp nog gebruiken! De vrijwilligers die het netwerk mee helpen te onderhouden, controleren twee keer per jaar de hele route. Daarnaast houden ze tussentijds in de gaten of paaltjes en stickers zich nog op de juiste plek bevinden.

Ziet u dat een markering niet klopt, dan kunt u dat zelf doorgeven. Ga naar www.routebureaulimburg.nl en klik op ‘Meld een routeprobleem’. Op deze site vindt u ook een handige digitale routeplanner. Wandelkaarten van het Nederweerter netwerk zijn er ook. De kaarten zijn te koop bij diverse zaken in Nederweert waaronder Bruna en in de webshop van VVV Midden-Limburg.

Nederweert kent een wandelroutenetwerk dat bestaat uit ruim 175 kilometer tweezijdig bewegwijzerde wandelpaden. Het netwerk kwam tot stand in samenwerking met werkgroepen uit elke kern en het Routebureau. Het bureau staat ook garant voor een kwalitatief hoogstaand en actueel fiets- en ruiternetwerk. Het Routebureau verzorgt de opmaak en druk van de routekaarten. Op die manier zijn de netwerken op elkaar afgestemd en herkenbaar voor de gebruiker. De organisatie werkt samen met Liefde voor Limburg, VVV Midden-Limburg, Monsdal Buitenbeheer, Prio Verve, Routepunt Zuid-Limburg en het Fietsplatform.

Wilt u meehelpen?

Wandelaars kunnen in Nederweert routes uitstippelen via circa 160 knooppunten in het veld. Wilt u meehelpen met het onderhoud van de routes, dan kan dat. De afdeling van Nederweert-Eind kan nog handjes gebruiken. U kunt contact opnemen met Ton Gijsen voor meer informatie of een mail sturen naar a.gijsen@live.nl.

Ook interessant
KerkLifestyle

Nieuwe corpussen voor de veldkruisen

Zoals jullie hebben kunnen lezen in De Limburger van 27 juli jl. zijn de overige 3 corpussen uit…
Lees verder
COVID-19EvenementLifestyle

Dit jaar geen Ospelse Molendagen

Normaal gesproken zouden dit jaar de gebruikelijke “Ospelse Molendagen”. gehouden worden…
Lees verder
EvenementInwonersKinderenLifestyle

Fotoreportage Schrankendag

Er werd gezongen, gedanst en gespeeld. De kinderen hebben genoten van Schrankendag en tevens…
Lees verder
Nieuwsbrief
Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actualiteiten, verhalen en inspiratie
in Ospel, Ospeldijk en omgeving. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *