Activiteiten Molen de Korenbloem 2023

  • Opening molen; iedere 2e , 3e en 4e zaterdag van de maand van 10.00 tot 16.00 uur. De molenwinkel is dan ook geopend.
  • Rondleidingen (gratis); Buiten de openingstijden is een bezoek met familie of groepjes mogelijk, maak een afspraak met de molenaar Geert van Winkel;  Tel nr 0495-633079 of mob nr 06-30457014. Rondleidingen worden verzorgd door molengids Ton Smeets.
  • Bij de rondleidingen laten we u het draaien, malen, builen (zeven van gemalen graan) en mengen van diverse meelsoorten zien. Na de rondleiding komt u beneden in de molenwinkel. Hier kunt u verschillende meelsoorten kopen incl. de recepten voor het bakken van het ambachtelijke brood of pannenkoeken. Ook hebben we Cadeau-pakkettenom een ambachtelijk brood  en pannenkoeken te bakken!
  • Za 19 en zondag 20 augustus de “Ospelse Molendagen” . Openingstijden van 10.00 tot 16.00 uur met als Thema “van Boer tot Bakker “.  Op zondag is er de gebruikelijke expositie van oude landbouwwerktuigen en tractoren die vroeger bij de oogst van graan gebruikt werden. Ook wordt er brood gebakken en kunt u wafels van zelf gemalen meel proeven. Voor de kinderen is er een springkussen. Er is ook een expositie van Ospelse kunstenaressen.
  • Zondag 1 oktober de Limburgse Molendag.  Openingstijden van 10.00 tot 16.00 uur.
  • Za 9 December. Er worden dan van de eigen “oliebollenmix” oliebollen gebakken die u kunt proeven.
  • Zaterdag 23 december (4e zaterdag) is de molen gesloten.
  • Dinsdag 26 t/m vrijdag 29 december worden de molenstenen gebild. Het scherpen van de stenenkoppels (oud ambacht). Dit is te bezichtigen (het woord “billen” komt van het Frans rehabillage hetgeen renoveren betekent).  Openingstijden van 10.00 uur tot 16.00 uur.
  • Een bezoek aan de molen is prima te combineren met het streekmuseum Eynderhoof Nederweert-Eind en/of het nationaal park de Groote Peel in Ospel-Dijk of een monumentenwandeling over Ospel (de molenaar kan hierover meer inlichtingen geven).
  • Bij de molen is ook een minibieb. De boeken die daarin staan kunt u gratis meenemen of lenen. Er is een grote verscheidenheid aan onderwerpen. Kom eens kijken er is altijd wel een boek van uw gading te vinden.

Molen de Korenbloem is gebouwd in 1869 dus ruim 150 jr oud en nog steeds in vrijwel originele staat. De molen heeft een dubbel maalkoppel en mag zowel voor menselijke consumptie als voor veevoer malen. Het graan waarvan het meel en de (brood)mixen zijn samengesteld komt uit de regio. U koopt hier dus een echt streekproduct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *