EvenementKinderenLifestyleSport

De Junior Sportraad organiseert een beweegbingo en zeskamp

Bij de opstelling van het Sportakkoord Nederweert is vanaf begin af aan de jeugd uit de gemeente Nederweert betrokken. Nu is de tijd aangebroken om de ambities en ideeën uit het akkoord tot uitvoering te brengen. Afgelopen maandag kwam de Junior Sportraad bij elkaar om aan de slag te gaan met de organisatie van een beweegbingo en zeskamp.

De kinderen van de Junior Sportraad werden in de raadzaal onthaald door wethouder Peter Koolen. Een mooi en officieel moment waar de Junior Sportraad lang op heeft gewacht. Nadat ze de wethouder bijpraatte over wat ze tot nu toe hebben gedaan, vond er een officieel ondertekenmoment plaats. Op een supportersbord dat speciaal voor hen was ontwikkeld, zetten alle kinderen een voor een hun handtekening onder het logo van hun school. Met trots kan het bord opgehangen worden op alle basisscholen.

Een beweegbingo bij PSW en Aan Stad Thoês
Vervolgens gingen de kinderen aan de slag met de organisatie van een beweegbingo voor ouderen en mensen met een beperking. Het contact met de dagbesteding van PSW en het woonzorgcentrum van Aan Stad Thoês in Ospel is al gelegd. Begin juli gaat de Junior Sportraad samen met twee leerlingen per school langs bij deze locaties om de beweegbingo te spelen. “De kinderen kwamen zelf met het idee om zich in te zetten voor deze twee doelgroepen. Ik vind dat echt geweldig en het geeft mij een gevoel van trots!”, geeft Manon van Veghel (Sport Nederweert) aan.

Kinderen in hun kracht door het Sportakkoord
Ook voor de kinderen zelf staat er een leuke activiteit op ze te wachten. Tijdens de zomervakantie organiseren ze voor alle kinderen uit groep 1 t/m 8 een zeskamp. Natuurlijk zijn hier een hoop voorbereidingen voor nodig, maar de kinderen zijn al goed op weg. De data zijn vastgelegd, de spellen zijn bedacht en de flyer wordt ontworpen. “Ik vind het mooi om kinderen in hun kracht te zetten. En ik ben heel blij dat dit dankzij ons sportakkoord mogelijk is. Ik weet zeker dat de twee activiteiten een groot succes worden en we voor veel lachende gezichten zorgen. Daar doen we het natuurlijk voor”, aldus Manon.

Ook interessant
EvenementInwoners

Feestweekend Jong Nederland Ospel

Heb jij zin in iets leuks en gezelligs? Ons Jaarlijks feestweekend staat weer voor de…
Lees verder
InwonersSport

Paaseierenactie RKSVO

Op zaterdag 25 maart organiseert RKSVO haar jaarlijkse paaseierenactie. Op deze dag gaan de leiders…
Lees verder
InwonersKinderen

Jeugdbontemiddag Ospel 2022

Steel jij graag de show of barst je van creativiteit, dan zoeken we jou, voor de Jeugdbontemiddag…
Lees verder
Nieuwsbrief
Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actualiteiten, verhalen en inspiratie
in Ospel, Ospeldijk en omgeving. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *