Digitaal drieluik voor mantelzorgers over ‘Wet en Regelgeving’

Punt Welzijn organiseert regelmatig online bijeenkomsten in samenwerking met andere mantelzorgsteunpunten uit de regio. Binnenkort organiseren we 3 digitale bijeenkomsten voor mantelzorgers met het thema ‘Wet en Regelgeving’. 

 

Waar ben je? Wie ben je nu? Wat ben je toch veranderd ……

Iemand is niet meer zichzelf en het dagelijkse leven staat op zijn kop. Maar ook dat van mensen uit zijn of haar eigen omgeving. Naast uitleg van een ziektebeeld blijven er veel praktische vragen over in het dagelijkse leven. Welke veranderingen worden ervaren en hoe ga je als mantelzorger hiermee om? We bespreken dit vanuit drie totaal verschillende invalshoeken.


Dinsdag 23 januari 19:00 – 20:15 uur Levenstestament en Volmacht

Notaris Esther te Veldhuis van VanLier Posthumus notarissen uit Swalmen geeft voorlichting en beantwoordt vragen over het levenstestament en notariële volmachten. Ze gaat in op vragen als: Wat is een levenstestament? Wat is een volmacht? Wanneer zou je een levenstestament of volmacht opstellen?

 

Dinsdag 27 februari 19:00 – 20:00 uur Bewindvoering en mentorschap

Wat kan bewindvoering en mentorschap betekenen voor iemand die hulp nodig heeft om regie te voeren of te behouden in het dagelijkse leven? Anneke Creemers van Creemers Bewindvoering en financiële dienstverlening en Vivian van Melkebeke van Uniekk Mentorschap vertellen hierover tijdens deze bijeenkomst.

 

Dinsdag 26 maart 19:00 – 20:00 uur Wet Langdurige zorg

Marij Smedts, onderzoeker van het CIZ in onze regio, geeft tijdens deze bijeenkomst voorlichting over de Wlz (Wet langdurige zorg). Ze gaat in op vragen als: Wanneer komt iemand in aanmerking voor zorg vanuit de Wlz? Welke soorten zorg vallen onder de Wlz? Hoe zit het met de eigen bijdrage voor de Wlz? Wat kan ik doen om me voor te bereiden op het gesprek?

 

Aanmelden

Deelname is gratis en aanmelden is verplicht. Wil je graag deelnemen? Meld je dan aan via www.puntwelzijn.nl (via activiteiten/ mantelzorg). Daar vind je ook een overzicht van alle activiteiten die er komende maand worden georganiseerd.

 

Bij vragen over de bijeenkomst(en) kun je contact opnemen met Punt Welzijn door een mail te sturen naar mantelzorg@puntwelzijn.nl of te bellen naar 0495-697900.