Doospelse Meulendaag oppe Korenbloem

Ospelse Molendagen  op zat 20 en zon 21 augustus

“van Boer tot Bakker “  activiteiten op zondag van 10.00 / 16.00 uur (gratis toegang)

Onder het thema van “van Boer tot Bakker” organiseren de molenaars van molen de Korenbloem te Ospel weer voor de  7-de keer de Ospelse Molendagen. U wordt uitgenodigd  om te komen  genieten van de heerlijke geur van het malen van het graan.  Verder worden op deze bijzondere dag (zondag ) de machines die de boer vroeger gebruikte voor het zaaien en dorsen tentoongesteld. Zo wordt het gehele proces van het graan bij de boer tot het malen op de molen in beeld gebracht. Zoals oude tractoren en een maaidorser. Verder zijn er nog klein landbouwmaterialen te bezichtigen wat de boer vroeger gebruikte op de boerderij en het land. Deze machines zijn nog compleet zoals ze vroeger gebruikt werden bij het telen van het graan en geheel gerestaureerd. Op zondag vertellen de eigenaren zelf over het functioneren van deze machines en tevens het historisch verhaal van de boeren uit die tijd. 

En natuurlijk is er koffie met wafels.

Voor de kinderen is er een springkussen en een grabbelton.

Muziek. Er zijn die dag muzikanten aanwezig die zorgen voor een gezellige sfeer. Verder is er ook koffie met wafels verkrijgbaar. Dus een gezellige middag is gewaarborgd.

Expositie. Er is een expositie van foto`s van fotograaf Wim Verdonschot uit Meijel. De foto’s op deze expositie geven een algemeen beeld van zijn werk, zoals: Sfeerfoto’s uit o.a. de Peel, Nieuw Zeeland en Lake Victoria (Kenia) vooral s’morgens rond zonsopkomst, Portretten van mens en dier, macrofoto’s van o.a. insecten en andere schoonheden uit de natuur, af en toe een gebouw etc. etc. 

Op zaterdag 20 augustus is de molen en de molenwinkel geopend en in werking maar zijn er verder geen activiteiten.

Winkel.
De winkel onder in de molen is open tijdens deze dagen en het is mogelijk om diverse soorten meel te kopen Onder andere Pannenkoekenmix ,Doospelsbroodmix, Turfstekers-en Vlikkestekers meergranen samengesteld van diverse soorten granen gemalen op de molen. Verder ook spelt, rogge en tarwemeel en streekproducten.

U BENT VAN HARTE WELKOM

Voor meer informatie zie ook de website van de molen;  http://dekorenbloemospel.jimdofree.com
Overige activiteiten 2022;

  • Iedere 2e, , 3e ,  4e zaterdag van de maand is de molen te bezoeken ( in september is de molen wegens onderhoudswerkzaamheden dicht).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *