20 jaar dorpsraad Ospel | Glasvezel buitenaf

20 jaar dorpsraad Ospel | Glasvezel buitenaf

Dorpsraad Ospel bestaat dit jaar 20 jaar. Komende tijd blikken we terug op de verschillende mooie en bijzondere initiatieven die in de afgelopen jaar tot stand zijn gekomen.

Vandaag: Glasvezel buitenaf

Een lang gekoesterde wens van Ospel is de aanleg van een glasvezelnetwerk. In de Dorps Ontwikkelings Visie van 2009 werd dit al genoemd als een belangrijk punt om over 10 jaar (lees 2019) in staat te kunnen zijn om thuis te werken. Wie had toen gedacht dat thuiswerken inderdaad een belangrijk punt zou zijn rond 2020 en een goede en snelle Internetverbinding daarbij cruciaal zou zijn.

Nadat in 2014/2015 de bebouwde kom van Ospel al voorzien werd van glasvezel, was het dan in 2018 eindelijk ook de beurt aan het buitengebied om aangesloten te worden op een stabiel, snel en modern netwerk voor Internet, bellen en interactieve TV kijken. 

Na verschillende informatieavonden, advertenties in de weekbladen, heeft een groep van ambassadeurs (waaronder een afvaardiging van de Dorpsraad Ospel) zich ingezet om glasvezel in het buitengebied gerealiseerd te krijgen. Geheel vrijwillig en vrijblijvend werden vele mensen geholpen met persoonlijke adviezen om voor 1 juni 2018 meer dan 50% van alle mogelijke aansluitingen in het buitengebied gerealiseerd te krijgen. En dat is gelukt: met ongeveer 70% heeft Ospel en Ospeldijk zich op de kaart gezet en is Glasvezel in het buitengebied gerealiseerd. Tegen het einde van 2019 waren alle graafwerkzaamheden en vele aansluitingen gerealiseerd en heeft het buitengebied van Ospel en Ospeldijk een moderne glasvezelaansluiting waar de inwoners nog jaren van kunnen genieten! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *