Ospel actueel nieuws doospsel

Jongeren denktank, denk/doe mee!

Het zal je niet onopgemerkt zijn gebleven; de laatste tijd duiken er in onze gemeente steeds meer leuke activiteiten en faciliteiten op voor jongeren. Denk bijvoorbeeld aan de fietscrossbaan in Kanaalpark de Heerlijkheid in Budschop, de online escaperoom en de legowedstrijd ‘Blökske um’. Verderop in dit bericht lees je wat ‘Blökske um’ inhoudt en hoe je hier aan mee kunt doen. 

“Veel van deze activiteiten ontstaan bij de jongeren zelf die er ook zélf hun schouders onder zetten om ze daadwerkelijk te realiseren. Dat kunnen wij alleen maar van harte aanmoedigen!”, aldus wethouder Dieteren. Heb jij als jonge Nederweertenaar ook goede ideeën? Laat van je horen!

Denktank

Wist je dat er in onze gemeente een ‘Denktank jeugd- en jongerenactiviteiten’ actief is? De denktank bestaat uit een groep enthousiaste jongeren die samen met vertegenwoordigers van jeugdverenigingen, ondersteund door de gemeente, leuke activiteiten bedenkt en organiseert voor de Nederweerter jeugd, of verbindingen zoekt om de activiteiten tot stand te laten komen. Ongeveer 1 x per maand komen ze een uurtje (op dit moment digitaal) bij elkaar om ideeën uit te wisselen en elkaar op weg te helpen. Heb jij ook goede ideeën? Zorg dan dat je er bij bent en breng jouw ideeën tot werkelijkheid! 

Aanmelden

Heb jij als jonge inwoner een goed idee of is de denktank niet compleet zonder jou? Laat dan snel van je horen! Heb je (financiële) ondersteuning nodig bij de uitvoering van je idee, dan kan de gemeente Nederweert je daar wellicht bij helpen. Onze leefbaarheidsregisseurs horen graag van je: 

Iris van de Ven (Ospeldijk, Ospel, Budschop en Eind) 
i.vandeven@nederweert.nl
06 – 11 43 63 32

Harold van der Haar (Nederweert en Leveroy)
h.vanderhaar@nederweert.nl
06 – 18 11 52 95

Blökske um

De denktank vroeg Bas Poels om mee te denken over het organiseren van jeugdactiviteiten. Zo ontstond het idee voor ‘Blökske um’; een Lego-bouwwedstrijd met het thema ‘Mijn bouwtalent’, voor alle inwoners van de gemeente Nederweert. Samen met Devin van Nieuwenhoven, Paul Janssen, Sanne Driessen en Wilchry Roost is Bas Poels aan de slag gegaan met de organisatie. In mei wordt ons mooie Nederweert omgetoverd tot een waar Lego-dorp!

Wat is de bedoeling?

Je bouwt iets moois van Lego. Van 8 t/m 24 mei zal een groot aantal ondernemers in Nederweert de bouwwerken van alle deelnemers in hun etalage showen. Iedereen die de bouwwerken wil bewonderen kan het ‘Blökske um’ lopen langs de etalages. Met deze speurtocht (het zoeken van de juiste mini-figures) maken de wandelaars ook kans op een prijs, die op 22 mei wordt uitgereikt. 

Ook jij als bouwer kunt in de prijzen vallen. De bouwwerken worden door een deskundige jury beoordeeld. ToyPro, de internationale Legowebshop gevestigd in Nederweert, sponsort alle prijzen. 

Meer informatie of aanmelden

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Stuur dan een mailtje naar legonederweert@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *