DuurzaamheidGezondheidLifestyle

‘Lânger Toês’ geeft hulpmiddelen 2e leven

Nederweertenaren zijn er voor elkaar. Waarom zouden we elkaar niet ook kunnen helpen met kleine hulpmiddelen zoals een douchebeugel of een drempelhulp? Daarmee zijn we met z’n allen ook nog duurzaam bezig door spullen een nieuw leven te geven.

Hulpmiddelendepot ‘Lânger Toês’
De gemeente Nederweert, Woningvereniging Nederweert, Kansrijk in de Wijk en de klussendienst van het Repair Café hebben de handen ineen geslagen om een hulpmiddelendepot op te zetten onder de naam ‘Lânger Toês’. De gedachte achter de naam is dat mensen met de juiste hulpmiddelen langer thuis kunnen blijven wonen.

Hergebruik van hulpmiddelen
Het komt regelmatig voor dat mensen een (ongebruikt) hulpmiddel in huis hebben dat ze eigenlijk niet meer nodig hebben. Ook als er woningen vrij komen blijven er vaak hulpmiddelen achter.

Vaak zijn de spullen nog prima voor hergebruik en kan iemand anders hier erg mee geholpen zijn. Om de start van ‘Lânger Toês’ te ondersteunen heeft Kersten Hulpmiddelen 10 beugels gesponsord. Woningvereniging Nederweert doet een bijdrage in de vorm van het leveren van hulpmiddelen en het beschikbaar stellen van een loods.

Om welke hulpmiddelen gaat het?
De volgende hulpmiddelen worden door ‘Lânger Toês’ verzameld:
– voor de veiligheid in huis, zoals een douche- en toiletbeugel, douchekruk, drempelhulp, toiletstoel of toiletverhoger;
– om de mobiliteit te bevorderen, zoals een wandelstok, elleboogkrukken, looprek, rollator of rolstoel;
– op het gebied van zit- en ligcomfort, zoals een relaxfauteuil met een sta-op functie.

Hoe werkt het?
De voorraad hulpmiddelen komt tot stand door schenkingen van inwoners. Deze worden ondergebracht in de loods van Woningvereniging Nederweert, waar kunnen ze ook opgehaald worden door de nieuwe eigenaren/gebruikers. Als een hulpmiddel ingeleverd wordt, controleert de klussendienst van Repair Café of het hulpmiddel schoon is, in goede staat verkeert en goed functioneert. Als het nodig is wordt het hulpmiddel gerepareerd. De nieuwe eigenaar/gebruiker krijgt het hulpmiddel gratis mee en krijgt uitleg over het gebruik ervan op het moment dat hij of zij het komt ophalen.

Hulpmiddel over?
Heeft u thuis een hulpmiddel dat u kunt missen en beschikbaar wilt stellen aan iemand anders? U kunt deze op afspraak brengen naar Woningvereniging Nederweert. Het adres is Gutjesweg 6. Het is de bedoeling dat u van tevoren belt met de coördinator en een tijdstip afspreekt. Hij beoordeelt meteen of het hulpmiddel geschikt is om iemand anders blij mee te maken.  Kunt u het hulpmiddel niet zelf komen brengen? Bel dan gerust met de coördinator. Kansrijk in de Wijk komt het dan bij u thuis ophalen.                                                                                          

Hulpmiddel nodig?
Heeft u een hulpmiddel nodig? Informeer dan of het beschikbaar is door te bellen met de coördinator. Als het beschikbaar is kunt u meteen met hem een afhaal-afspraak maken. Het afhaal-adres is Gutjesweg 6 in Nederweert.

Als u dit wenst en als het gaat om een kleine voorziening, kan de klussendienst het hulpmiddel tegen een kleine vergoeding in uw woning aanbrengen. Denk aan het vastschroeven van een beugel of drempelhulp.

U kunt kosteloos gebruik maken van de uitleenservice van de gemeente Nederweert, zonder om te hoeven kijken naar het onderhoud. Bel Zorgcentrum St. Joseph voor meer informatie over de uitleenservice: 088 – 987 88 00.

Ook interessant
Eten & DrinkenLifestyle

Lunch voor alle inwoners van Ospel en Ospeldijk

Uitnodiging lunch Aan alle inwoners van Ospel en Ospeldijk, In de week van 29 september tot en…
Lees verder
KerkLifestyle

Renovatie kapel  Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand  aan de Klaarstraatzijweg te Ospel.

Ook vinden er werkzaamheden plaats in de kapel. In de binnenmuren van de kapel zaten een aantal…
Lees verder
GezondheidLifestyle

Open Inloop Ospel-Ospeldijk

Stichting Ospels Steunpunt Korenbloemstraat 4 6035AZ Ospel telefoon: 06 51 13 90…
Lees verder
Nieuwsbrief
Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actualiteiten, verhalen en inspiratie
in Ospel, Ospeldijk en omgeving. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *