EvenementKinderen

Legotentoonstelling in De Pinnenhof

Lego! Wie is er niet groot mee geworden…

Al decennia lang in bijna elk huishouden te vinden. Het is als kinderspeelgoed begonnen, maar over de hele wereld zijn er inmiddels talloze volwassenen die al dan niet in clubverband hun hobby beoefenen.

Grenzeloze creativiteit
Deze hobby kent vele facetten. Het is niet alleen het verzamelen en bouwen van de door Lego uitgebrachte sets met een bepaald thema, maar ook het bouwen van eigen creaties. Mede door internet, tv-programma’s zoals Lego Masters en activiteiten zoals tentoonstellingen en natuurlijk het Nederweerter “Blökske Um” komen er steeds meer fans bij.

Om je eigen creaties tot leven te brengen, kun je gebruik maken van een computer om bijvoorbeeld treinen te laten rijden en robots een taak te laten uitvoeren. Maar ook LED verlichting aanbrengen behoort tot de mogelijkheden. Je kunt eindeloos variëren en je creativiteit de vrije loop laten.

Lego, overal waar je kijkt…
Dutchbricks is een club bestaande uit een groep Limburgse Lego-fans. Deze club organiseert het evenement “Bricktopia”, een grote tentoonstelling op verschillende locaties in Limburg. Tijdens Bricktopia tonen leden van de club zowel hun zelfgemaakte creaties als ook bestaande sets. Er valt vanalles te ontdekken. Je kijkt je ogen uit!

Diverse thema’s van Lego komen aan bod. Binnen deze thema’s heeft ieder zijn eigen specialiteit. De een bouwt grote ruimtestations, terwijl de ander vrachtwagens op schaal nabouwt van Lego Technic of een grote treinbaan met diverse gebouwen van Lego City. Ook zijn op deze tentoonstellingen handelaren te vinden die nieuwe en/of tweedehands Lego verkopen. Als jij op zoek bent naar een ontbrekend steentje of naar een uitbreiding van jouw verzameling, dan kun je hier terecht.

Op zaterdag 24 en zondag 25 juli organiseert Dutchbricks voor de eerste keer Bricktopia in Nederweert. Een evenement voor het hele gezin! Kom langs en laat je verwonderen door de vele mogelijkheden van Lego.

De tentoonstelling vindt plaats in De Pinnenhof, Kapelaniestraat 4 te Nederweert en is geopend op zaterdag van 12.00 uur tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt € 2,50 per persoon. Hiervan gaat €0,50 naar Ronald McDonald Kindervallei in Valkenburg. Gezien de huidige Coronaregels zijn wij genoodzaakt om te werken met tijdblokken. Op www.dutchbricks.nl bestel je kaartjes voor het gewenste tijdblok. Hier vind je ook meer informatie. Of volg ons op Facebook en Instagram.

Kom en kijk je ogen uit! Wie weet ontdek jij een nieuwe hobby…

Ook interessant
InwonersKinderen

Jeugdbontemiddag Ospel 2022

Steel jij graag de show of barst je van creativiteit, dan zoeken we jou, voor de Jeugdbontemiddag…
Lees verder
Evenement

Drukkersdag krijgt tweede editie

Unieke themadag op zondag 28 augustus in Eynderhoof Na een geslaagde eerste editie in 2019 en…
Lees verder
EvenementInwoners

Garageverkoop/rommelroute Ospel

Primair is de vakantieperiode bedoeld om na een jaar hard werken weer even tot rust te komen en de…
Lees verder
Nieuwsbrief
Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actualiteiten, verhalen en inspiratie
in Ospel, Ospeldijk en omgeving. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *