Molen de Korenbloem Ospel weer open voor bezoek vanaf zondag 3 okt.

Op zondag 3 oktober is de Limburgse Molendag.  Na lange tijd gaat de molen dan weer open voor bezoek. Openingstijd is van 10.00 tot 16.00 uur. Ook is dan de molenwinkel open. Daarna is de molen weer geopend als van ouds, dus iedere 2e , 3e en 4e zaterdag van de maand open van 10.00 tot 16.00 uur. Voor kinderen is gezorgd voor een leuke grabbelton. Verder kan geproefd worden van vers gebakken pannenkoeken gemaakt van “pannenkoekenmix” gemalen en samengesteld op de molen.  Sinds kort is er ook de pizzabloem te koop voor het bakken van pizza`s.

De molenwinkel is uiteraard ook geopend. Hier kunt u verschillende meelsoorten kopen incl. de recepten voor het bakken van het ambachtelijke brood of pannenkoeken. Ook hebben we Cadeau-pakkettenom een ambachtelijk brood  en pannenkoeken te bakken!

Verdere activiteiten.

  • Bezoek in groepen is na overleg ten alle tijden mogelijk. Graag tijdig afspraak maken met molenaar Geert van Winkel   06-30457014 .
  • Dinsdag 21 t/m vrijdag 24 en dinsdag 28 t/m vrijdag 31 december worden de molenstenen gebild.
  • Bij de molen is ook een minibieb. De boeken die daarin staan kunt u gratis meenemen of lenen. Er is een grote verscheidenheid aan onderwerpen. Kom eens kijken er is altijd wel een boek van uw gading te vinden.
  • 2022. Op 9 april 2022 bestaat het Gilde van Molenaars 50 jaar. In dat kader zijn er extra activiteiten gericht op het molenaarsvak.  Bij die gelegenheid willen we het vak van molenaar extra onder de aandacht brengen. Zo bestaat de gelegenheid om 1 dag (of dagdeel) mee te lopen met de molenaar. U maakt dan alle werkzaamheden van de molenaar van dichtbij mee of u kunt bepaalde handelingen zelf uitvoeren. Het begint met het opzeilen van de molen en goed op de wind zetten. Daarna draaien van de molen en het malen van het graan. Vervolgens het meel builen en mengen.

We komen hier nog op terug. (Overigens u kunt zich nu al aanmelden bij molenaar Geert van Winkel 06-30457014). Deelname kan bij iedere leeftijd.

Molen de Korenbloem is gebouwd in 1869 dus ruim 150 jr oud en nog steeds in vrijwel originele staat. De molen heeft een dubbel maalkoppel en mag zowel voor menselijke consumptie als voor veevoer malen. Het graan waarvan het meel en de (brood)mixen zijn samengesteld komt uit de regio. U koopt hier dus een echt streekproduct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *