“Natuurlijk Platform” krijgt vorm!

Natuurlijk Platform is een beweging in het Weerterland, waaronder Ospel, die zich inzet voor een duurzamere en gezondere leefomgeving voor ons allemaal. Het is algemeen bekend dat het niet goed gaat met de omgeving waarin we leven. Onze lucht en ons water zijn vervuild, en het gaat slecht met de dieren en planten om ons heen. Het wordt tijd dat we daar iets aan gaan doen. Het is namelijk niet oké dat de omgeving waarin we wonen en waarin we onze kinderen groot brengen, van een dusdanig slechte kwaliteit is dat onze gezondheid en ons woongenot er onder lijdt. De leefomgeving is namelijk van ons allemaal!

Onze eerste bijeenkomst vond eind vorig jaar plaats. Ruim vijftig mensen uit de gemeenten Weert en Nederweert, die zich allemaal op hun eigen manier zorgen maken over onze leefomgeving, kwamen bij elkaar om kennis met elkaar te maken. Er waren leraren en leraressen, mensen uit de natuurbeweging en de zorg, ecologen, agrariërs, wetenschappers, juristen, economen en heel veel andere mensen, uit alle geledingen van onze gemeenten, die allemaal vanuit hun eigen bezorgdheid op de bijeenkomst waren afgekomen.

In eerste instantie was het doel van de bijeenkomst om kennis met elkaar te maken, zodat inwoners elkaar gemakkelijker zouden kunnen vinden. Maar al snel spraken mensen de behoefte uit meer te willen doen. Er zijn inmiddels een aantal werkgroepen opgericht. Zo zijn er inwoners die zich willen gaan inzetten voor educatie, publicaties of het organiseren van activiteiten, anderen met toekomstboeren, ecodorpen of landschapsbeheer, en weer anderen met het verbeteren van onze luchtkwaliteit en het terugdringen van bijvoorbeeld de stankoverlast. Natuurlijk Platform wil inwoners motiveren en faciliteren om op te komen voor de omgeving waarin ze leven. Maar dat moeten ze wel zelf doen. Maar onthoud goed dat je er niet alleen voor staat. Er zijn steeds meer mensen binnen onze gemeentegrenzen die vinden dat het anders moet en kan. En die verandering begint bij ons zelf; door ons uit te spreken en voor onze belangen op te komen. En dat is de beweging die Natuurlijk Platform voor ogen heeft.

Natuurlijk Platform is een beweging waaraan mensen kunnen deelnemen die zich willen inzetten voor een duurzamere en gezondere leefomgeving voor ons allemaal; ieder vanuit zijn eigen expertise, interessegebied of bezorgdheid. Wil je ons volgen, houd dan de lokale media in de gaten zoals Nederweert24, Ospel Actueel, Weert de Gekste en het Weekblad voor Nederweert, of meld je dan aan voor de nieuwsbrief (https://natuurlijkplatform.nl/nieuwsbrief/). We hebben sinds kort ook een Facebook pagina waarop we al ons nieuws zullen plaatsen: https://www.facebook.com/natuurlijkplatform.

Heb je interesse om mee te denken of mee te praten, neem dan contact met ons op. Bezoek ons op www.natuurlijkplatform.nl.    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *