Open Dag – Proef het Weerter Herenboerenland

Herenboeren Land van Weert houdt op zondag 17 oktober tussen 11.00 uur en 14.00 uur een open dag. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen op Herenboerderij Altweert, Grotesteeg 1,
6006 TE Weert.

Activiteiten
Deze open dag staat in het teken van ‘Proef het Weerter Herenboerenland’. Volwassenen, en zeker ook kinderen, kunnen hun smaakpapillen verrassen met een ‘proefwandeling’ in de fijne tuin en kruidentuin. Voor kinderen is er een leuke herfstactiviteit en een presentatie van onze unieke Herenboerenschool. Proef van een heerlijk herfstsoepje en lekkere hapjes, gemaakt van producten van eigen bodem. Onze gidsen verzorgen doorlopend korte rondwandelingen over de boerderij. In de boomgaard is een bodemprofiel gemaakt: een doorsnede van de grond met diverse lagen en structuren door de eeuwen heen. Zo leren we meer over de bodem en hoe we duurzaam de kwaliteit van de bodem en het bodemleven kunnen verbeteren.

Heb je interesse maar kun je 17 oktober niet, meld je dan via de website aan voor een zondagse rondleiding. https://landvanweert.herenboeren.nl/rondleidingen/

Kom met de fiets
Duurzaam handelen vinden wij belangrijk. Niet alleen ons voedsel willen we gezond produceren, ook maken we zoveel mogelijk gebruik van de fiets. Wij nodigen je van harte uit om dan ook met de fiets te komen.

Herenboeren Land van Weert is een initiatief van een groep inwoners uit de regio Weert en Nederweert. Wat we willen is gezond en lekker eten voor een goede prijs. Wij produceren ons eten in eigen omgeving en doen boodschappen op onze boerderij.

Meer weten? Kom naar de Open Dag op 17 oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *