Ospel actueel nieuws doospsel

Peelklokje 22-29 mei

Zaterdag 22 mei, vooravond Hoogfeest van Pinksteren, 

19.00 voor het welzijn van de parochie en parochianen.

Zondag 23 mei, Hoogfeest van Pinksteren,

10.00   ghm Harrie Kuijpers en Anna Gertruda Kuijpers-Moonen,

            ghm Sjeng Feijen en Hanna Feijen-Valks,

            ghm Giel Schreurs.

Maandag 24 mei, 2e Pinksterdag,

10.00 bijzondere intenties

Donderdag 27 mei, Feest van Onze Heer Jezus Christus, eeuwige hogepriester,

18.40 bidden van het rozenhoedje;  

19.00 ter ere van Maria en voor de zieken.

Zaterdag 29 mei,

19.00 voor uw eigen intenties.

MISDIENAARS :

Za. 22 mei 19.00 : koster;

Zo. 23 mei 10.00 : Rick van Hulsen;

Za. 29 mei 19.00 : koster.

PINKSTEREN :

Op de vijftigste dag van Pasen vieren we het hoogfeest van Pinksteren, het feest van de Geest. De Geest wordt aan de apostelen geschonken om te getuigen van hun ervaringen met de Heer. Het is of met Pinksteren de Schrift opengaat en voor iedereen verstaanbaar wordt. We mogen de Geest van God verstaan als Inspiratie, een overspringende vonk, een lopend vuur, iets wat mensen begeestert. De goede Geest van God is een geschenk uit de hemel en een opdracht voor ons op aarde tegelijk. Mogen wij de werking van de Geest ondergaan en het Pinksterfeest vieren in ons leven.

WNM – WEEK NEDERLANDSE MISSIONARIS :

Vanouds is de Pinkstercollecte bestemd ter ondersteuning van het werk van de Nederlandse Missionarissen. Zij geven veel en vragen weinig. Hooguit vragen zij de WNM om een bijdrage  voor kosten van werk, woning, parochie, zorg of welverdiend verlof.

Met het vuur van de Geest van Pinksteren kunnen wij bijdragen aan de WNM. Daarmee steunen wij onze zusters en broeders in de missie, die ons geloof met hart en ziel in praktijk brengen. Daarnaast steunen wij de jongere missionair werkers, die in hun voetsporen treden. Ook zij verbinden zich met mensen die in armoede en verdrukking leven, naar het voorbeeld van Jezus.

Elke bijdrage aan de WNM is van wezenlijk belang voor de missionaire traditie. Ik beveel daarom deze collecte van harte bij u aan. Laten wij samen onze missionarissen een hart onde de riem steken. Draag daarom ruimhartig bij aan deze speciale collecte. Hartelijk dank !

Pastoor Koumans OMI. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *