Peelklokje 6-13 augustus

Zaterdag 6 augustus, géén avondviering.

Zondag 7 augustus, 19e zondag door het jaar,

10.00 hoogmis.

Donderdag 11 augustus,

19.00 avondviering.  

Zaterdag 13 augustus,

19.00 avondviering,

            jrd Toon van Tulden,

            ghm Drika Caris-Kessels.

MISDIENAARS :

Zo. 7 augustus 10.00 : Tom en Wout Dirks;

Za. 13 augustus 19.00 : Rick van Hulsen.

OVERLEDEN :

Op 22 juli jl. overleed Wim Manders, 86 jaar, Kampersweg 15. Moge hij rusten in vrede.

OP WEG NAAR GELUK :

Als we aan vakantie denken komen de volgende gedachten naar voren : goed weer – uitrusten – vrij zijn – geen verplichtingen – niet alles op tijd en uur – andere omgeving – andere taal – andere mensen ontmoeten – genieten van de natuur – heel de dag samen (in het dagelijks leven zeldzaam – met gezin of vrienden er op uit trekken – andere gerechten – waardering voor andere cultuur en historie – zich verwonderen over monumenten, kerken ……… blij zijn na behouden terugkeer : veilig thuis !

De WAARDEN onder deze gedachten zijn voor ons : dankbaarheid voor hetgeen gemaakt is door  anderen en waarvan wij kunnen genieten; tijd om te genieten van elkaar, van de natuur; stilstaan bij het leven; tijd voor elkaar, voor andere mensen; openstaan voor andere culturen. Dan wordt er niet gelet op ras, kleur, geaardheid. Dan geldt : verdraagzaamheid.

GOD VAN GELUK,  we staan aan het begin van de vakantie. Wij vragen U : maak ons hart klaar om die vakantie te vieren. Trek met ons mee, God, naar uw land, naar dat land van geluk, nu, de komende tijd en alle dagen van ons leven.

Ik wens u een heel fijne vakantie.

Pastoor A. Koumans, OMI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *