Ospel actueel nieuws doospsel

Peelklokje 9-18 december

In verband met de huidige ontwikkelingen hebben de Nederlandse bisschoppen besloten de coronamaatregelen uit te breiden. Voorlopig worden ná 17.000 uur geen kerkvieringen gehouden en dat geldt ook voor kerstmis.

Misintenties van de zaterdagavonden 11/18 december worden naar zondag 12/19 december overgeplaatst.

Woensdag 8 december, Hoogfeest van de Onbevlekte Ontvangenis van de H. Maagd Maria, patrones van ons bisdom en van onze parochie.

Zaterdag 11 december,  geen avondviering,

Zondag 12 december, 3e zondag van de advent, zondag “Gaudete”,

10.00 Hoogmis,         

            Miet Kessels-Verkooijen (verjaardag), 

            Peter Wullems en Nel Wullems-Knapen,

            ghm Sjeng Hermans en Wilhelmina Hermans-Hermans,

            ghm Anna Op ’t Root en Harrie Jonkers,

            ouders Salimans-Hermans en zoon Peter, 

            ghm ouders van de Waarenburg-Derks.

Donderdag 16 december en zaterdag 18 december geen vieringen.

MISDIENAARS :

Zo. 12 dec. 10.00 : Willem, Pieter en Ceciel Tullemans;

3e ZONDAG ADVENT :

Diepe vreugde … (ondanks alle coronabeperkingen !). Vanouds heet deze derde zondag van de advent Gaudete, verheug u, wees blij ! de lezingen spreken vandaag zonder uitzondering over de vreugde die we vinden in God. Hij is in ons midden, zeggen de profeten Sefanja en Jesaja. Hij is nabij, schrijft Paulus aan de Filippenzen. En in het evangelie van Lucas horen we hoe Johannes het goede nieuws van de komst van Jezus aankondigt. Vandaag wordt ons toegezegd dat God niet ver meer weg is. Zijn komst is aanstaande, zijn licht breekt door in onze wereld, in zijn vreugde mogen we delen. Dat mogen we vieren, met een opgewekt en blij hart !

ACTIE BROEDERSCHAP :

De afgifte van houdbare producten voor de mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken – gesteund door de Broederschap van Onse Lieve Vrouwe tot Weert – kan gebeuren bij de zondagvieringen 12 en 19 december in de parochiekerk. “Onder de toren” staan kratten klaar voor uw artikelen zoals vooral blikken of potten groenten, vis in blik, wc-papier, waspoeder, schoonmaak- en toiletartikelen (shampoo, tandpasta, zeep). Alle giften zijn van harte welkom. Let u wel op dat de producten nog minstens twee maanden houdbaar zijn ?

Pastoor Koumans, OMI.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *