Renovatie kapel  Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand  aan de Klaarstraatzijweg te Ospel voortvarend van start.

Onlangs is aannemer Wiel Hofman gestart met de renovatie van de kapel. De onderhoudstoestand was matig tot slecht. Rond de entree waren veel sierstenen kapot gevroren en ook de opbouw van het torentje was zeer slecht als gevolg van het roesten van de bewapening. Ook wordt de kapel opnieuw gevoegd, geverfd en worden er nog enkele herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan het dak, de goten en de boeilijsten.

In de kapel zijn er een aantal scheuren in de muren die nu ook hersteld worden en tevens wordt de kapel aan de binnenzijde geverfd.

Alles bij elkaar een aanzienlijke klus die vele tienduizenden euro`s kost, maar dan kan de kapel er weer jaren tegen.

In 1984, dus bijna 40 jr geleden, heeft ook een totale renovatie plaatsgevonden. 

De kapel is in 1907 gesticht vanuit een coöperatieve Melkfabriek en is een parel in het buitengebied. De kapel is zondags open en veel passanten gaan er even binnen voor een moment van bezinning en het opsteken van een kaars. Verder vinden er nog regelmatig missen in plaats. Dus dit Rijksmonument is het waard om in stand gehouden te worden.

Wilt u ook een bijdrage leveren aan het in stand houden van de kapel dan kan dit via Bankrekening nummer NL 73 RABO 0140 3005 11 onder vermelding “onderhoud kapel”.

Uw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

De renovatie is mogelijk gemaakt door een bijdrage van;

Provincie Limburg, Gemeente Nederweert, Prins Bernard Cultuurfonds, Goede Doelenwinkel Nederweert, Rabobank, Cooperatie Zuidewind en nog enkele particulieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *