EvenementKinderenLifestyle

Samen naar de kermis, zodra het kan

De gemeente Nederweert en Swinkels Events continueren de samenwerking om de kermis(sen) in de toekomst te organiseren. Door een uitstekende samenwerking tussen beide partijen groeiden de evenementen de afgelopen jaren uit tot een belevenis voor jong en oud. Swinkels organiseert al sinds 2016 de kermissen in Ospel en Nederweert. De partijen gaan voor een publieksvriendelijk en veilig evenement in Nederweert. Wethouder Koolen en ondernemer Pierre Swinkels zijn blij dat er zicht is op de jaarlijkse kermis

Veel extra’s
De kermis in Nederweert is traditioneel het laatste weekend van augustus. De organisatie is voornemens een aantrekkelijk programma aan te bieden, waarbij de gezondheid is gewaarborgd. Swinkels en de kermisexploitanten bouwden de afgelopen jaren samen een uitstekende naam op in Nederweert. Onder meer door veel extra’s aan te bieden, waaronder een vuurwerkshow, een licht- en lasershow en een mistery guest.

Prikkelarme kermis
Veel lof was er voor de introductie van de prikkelarme kermis. Tijdens dit onderdeel van de kermis kunnen mensen die moeite hebben met teveel prikkels toch genieten van het kermisgevoel. De attracties draaien tijdens de prikkelarme net iets langzamer en licht en geluid staan net iets minder fel en hard afgesteld. Meerdere gemeenten hebben de prikkelarme kermis overgenomen.

Rochusplein weer in beeld
Er vinden werkzaamheden in het centrum plaats en de coronamaatregelen zorgen voor beperkingen. Om er voor te zorgen dat er voldoende ruimte beschikbaar is en het bezoek verspreid kan worden, komt daarom het Rochusplein in Budschop weer in beeld als tweede kermisterrein. “Hoe de terreinen exact in te richten en hoe de looproutes zo aantrekkelijk mogelijk te maken, dat wordt de komende maanden uitgewerkt,” aldus Swinkels. Daarvoor zullen de ondernemer en de gemeente in overleg gaan met betrokken partijen waaronder de dorpsraden. “We willen een kermis organiseren die voor iedereen aantrekkelijk is”, aldus Swinkels en Koolen.

Licht en laser
Tijdens de laatste kermis in Nederweert werd de vuurwerkshow verruild voor een spectaculaire licht- en lasershow op een parkeerterrein aan de Loverstraat. De vuurwerkshow keert ook in 2021 niet terug. “Park De Heerlijkheid in Budschop is volgens Swinkels een mooie locatie voor een licht- en lasershow of andere vorm van afsluiting of aftrap van de kermis.” De komende maanden worden meer details bekend over het evenement. Uiteraard blijven de landelijke maatregelen rond corona leidend in de uitwerking.

Ospel
Of kermis Ospel georganiseerd kan worden met de huidige coronamaatregelen is spannend. Wellicht komt deze kermis te vroeg. De kermis in Ospel vindt traditioneel plaats in het laatste weekend van juni.

Ook interessant
InwonersKinderen

Jeugdbontemiddag Ospel 2022

Steel jij graag de show of barst je van creativiteit, dan zoeken we jou, voor de Jeugdbontemiddag…
Lees verder
Eten & DrinkenLifestyle

Lunch voor alle inwoners van Ospel en Ospeldijk

Uitnodiging lunch Aan alle inwoners van Ospel en Ospeldijk, In de week van 29 september tot en…
Lees verder
KerkLifestyle

Renovatie kapel  Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand  aan de Klaarstraatzijweg te Ospel.

Ook vinden er werkzaamheden plaats in de kapel. In de binnenmuren van de kapel zaten een aantal…
Lees verder
Nieuwsbrief
Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actualiteiten, verhalen en inspiratie
in Ospel, Ospeldijk en omgeving. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *