Vrienden van de Parochie Ospel

Het bestuur van de vereniging v.l.n.r. secretaris-penningmeester Jo Hermans, lid Rian Schonkeren-Hendrix, voorzitter Sjef Geuns.

In de vacature in het bestuur van de Vrienden van de Parochie Ospel door het overlijden van Jan Reijnen is Mevrouw Rian Schonkeren-Hendrix benoemd. Zij gaat zich onder meer inzetten voor promotie van de stichting via o.a. sociale media.

De Vrienden van de Parochie ontstond in het jaar 1999. Het fonds werd vooral gevoed door de bekende verjaardag actie van toenmalig Norbertijn kapelaan Peters. Hij bezorgde jarige parochianen een felicitatie met een stille hint om de parochie een financieel steuntje te geven bij gelegenheid van hun verjaardag. Nog steeds zijn er enkele parochianen die dit spontaan doen, waar het bestuur dankbaar voor is. Vanwege privacyregels mogen geen gegevens uit de parochieadministratie gebruikt worden voor de verjaardag actie. Later ontving de stichting regelmatig de opbrengst van de flessenautomaat bij de Phicoop.

Van de inkomsten konden de Vrienden van de Parochie meerdere keren een project in de parochiekerk of voor de liturgie realiseren, zoals: een keyboard voor het toenmalige koor Friends with Voices, Samensterk voor onze kerk, kerstverlichting in het dorp en vervangbare panelen voor de altaren.

Met wat meer publicaties – met name via sociale media – hoopt het bestuur van de Vrienden van de Parochie dorpsgenoten te motiveren om bij te dragen aan bepaalde kleine projecten voor kerk, kerkhof of Mariakapel. Donaties kunnen worden overgemaakt op bankrekeningnummer NL30 RABO 0140 3910 10 ten name van Stg. Vrienden van de Par. O.L.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *