GezondheidWandelen

Wandelen op goed schoeisel; zeer belangrijk!

Afgelopen maandag tijdens de wandeling van de Nationale Diabetes Challenge heeft podotherapeut Inge handige tips en informatie rondom goed schoeisel gegeven. De juiste schoenen tijdens het wandelen zijn namelijk zeer belangrijk. Maar buiten de juiste schoenen, is de manier van veters strikken en het gebruik van goede sokken relevant. Deelnemers hebben waardevolle tips meegekregen om goed voor de voeten te zorgen.

Ondertussen zijn alle wandelaars van de Nationale Diabetes Challenge alweer ruim twee maanden bezig, met mooie resultaten! Deelnemers die begonnen zijn met vijf kilometer, lopen inmiddels wekelijks acht kilometer. Verder loopt een deelneemster die voorheen maximaal 10 minuten kon lopen, ondertussen ruim 20 minuten.

Mevrouw neemt deel vanwege haar COPD; ”Buiten dat ik hier wekelijks kom wandelen, wandel ik ook meer vanuit thuis. Ik merk dat ik sneller op adem ben, hoewel ik verder kan wandelen. ”. Mevrouw vindt de sfeer binnen de groep erg prettig; ”Op het begin voelde ik mij opgelaten omdat ik niet met het tempo meekon, maar ondertussen heb ik ervaren dat iedereen welkom is en elkaar respecteert.”. We willen nogmaals benadrukken dat iedereen mee kan doen en dat er geen beginniveau nodig is, wij helpen u graag op weg!

Na de geslaagde tips van de podotherapeut, zullen we de komende weken vaker zorgprofessionals uit nodigen om aan te sluiten voor een kort stukje informatie. Geïnteresseerde professionals zijn van harte welkom om zich aan te melden.

Lijkt het u ook prettig om weer lekker te bewegen en aan te sluiten bij onze wandelgroep? Wandel gewoon een keertje mee! Kijk voor meer informatie en inschrijving op https://www.nationalediabeteschallenge.nl/wandelgroepnederweert  of bezoek onze Facebook-pagina https://www.facebook.com/Wandelgroepnederweert voor leuke sfeerimpressies en wandeltips.

Ook interessant
GezondheidLifestyle

Open Inloop Ospel-Ospeldijk

Stichting Ospels Steunpunt Korenbloemstraat 4 6035AZ Ospel telefoon: 06 51 13 90…
Lees verder
GezondheidInwonersZorg & Welzijn

Zaterdag en Zondag open inloop: De wereld aan je voeten

In het grote witte huis tegen over meneer Pastoor wordt momenteel hard geklust, dat zal veel…
Lees verder
GezondheidInwonersZorg & Welzijn

Informatie-avond Hartslag voor Nederweert, ‘Als elke seconde telt’ in Ospel

Op maandag 9 mei vindt een informatieavond plaats in de voetbalkantine van RKSVO in Ospel over…
Lees verder
Nieuwsbrief
Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actualiteiten, verhalen en inspiratie
in Ospel, Ospeldijk en omgeving. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *