Aanpassingen herdenking Britse begraafplaats vanwege Covid-19

Herdenking Brits Militair kerkhof Nederweert

Vanwege de oplopende besmettingen en de situatie in de Limburgse ziekenhuizen vraagt de organisatie van de herdenking op zaterdag 13 november a.s. op het Brits Militair kerkhof in Nederweert, de Bond van Wapenbroeders afdeling Ospel, uw aandacht voor het volgende. Om de herdenking dit jaar onder deze zorgelijke omstandigheden toch door te kunnen laten gaan moeten wij helaas de leden van de Bond van Wapenbroeders, de adoptanten van de graven en de overige belangstellenden oproepen om a.s. zaterdag niet naar het kerkhof te komen om de herdenking bij te wonen. Adoptanten wordt daarom gevraagd om hun bloemen niet te komen te leggen op die zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur. Het is dus wel mogelijk voor de adoptanten om bloemen te leggen bij hun graf, maar alleen niet tussen 12.00 en 16.00 uur.

Bij de herdenking zullen dan alleen genodigden aanwezig zijn om bloemen te leggen, om een rol te spelen in de ceremonie of om te zorgen voor de omlijstende muziek. Het houden aan de basismaatregelen (met name de 1,5 meter afstand) is niet mogelijk als het te druk wordt. Het door kunnen laten gaan van een waardige herdenking heeft onder deze bijzondere omstandigheden prioriteit. Vorig jaar was het namelijk een zeer sobere ceremonie. Dit jaar kan de ceremonie dan volledig worden gehouden. Volgend jaar hopen we dat het mogelijk is om in grote getalen aanwezig te zijn. Door Nederweert24 zal een compilatie worden gemaakt die u later op zaterdag kunt zien. De organisatie dankt u voor uw begrip. Samen krijgen wij corona onder controle!

Wilt u als adoptant foto’s delen van de bloemlegging bij uw graf, stuur deze dan aub naar adoptiegravennederweert@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *