College positief over plan herontwikkeling pand Jan Linders

NEDERWEERT – Het college van B&W van Nederweert is positief over een plan voor de herontwikkeling van de voormalige Jan Linders supermarkt aan het Lambertushof. Het plan gaat uit van de bouw van 10 appartementen voor senioren en starters boven de voormalige supermarkt en een nieuwe invulling van het winkelgedeelte.

Supermarkt Jan Linders verhuisde eerder naar het pand van supermarkt Emté aan de Burgemeester Hobusstraat. Hier begint binnenkort de bouw van een nieuwe supermarkt voor Jan Linders als onderdeel van het centrumplan. “Daarna hebben we actief meegedacht over nieuwe mogelijkheden voor het gebouw”, aldus wethouder Koolen.

Principeverzoek
De winkelruimte aan de Lambertushof staat sinds de verhuizing formeel leeg. Het principeverzoek dat nu ingediend is, gaat uit van een nieuwe invulling van de winkelruimte in combinatie met de bouw van 10 appartementen voor senioren/starters aan de achterzijde.

Procedure
De eerste plannen zijn beoordeeld en het college heeft besloten om hier in principe medewerking aan te verlenen. Dit geeft de initiatiefnemer de ruimte om de bestemmingsplanwijzigingen uit te werken. Hiervoor heeft het college een termijn van zes maanden gesteld. Als de initiatienemer hier gebruik van maakt brengt de gemeente vervolgens een ontwerpbestemmingsplan in procedure. Daarna volgt een voorstel aan de gemeenteraad.

Kwaliteitsverbetering
Volgens wethouder Koolen (o.a. Wonen) zorgen de ontwikkelingen bij het Lambertushof tot een ruimtelijke kwaliteitsverbetering. “Het plan voorziet in een verbetering van de uitstraling van het centrum maar ook de achterkant van het huidige gebouw.” Het voorziet ook in de behoefte uit het woningbouwprogramma. Gezien de grootte van de appartementen worden deze geschikt voor zowel senioren als starters. De initiatiefnemer dient nog een aantal voorwaarden uit te werken binnen zes maanden. Zo is het belangrijk dat er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn, dat het gebouw een lift krijgt en dat de huurprijzen marktconform zijn.

Pop Up Galerie Nederweert
De winkelruimte van de voormalige supermarkt is op dit moment in gebruik door Pop Up Galerie Nederweert (PUGN). Dit is een initiatief dat gebruikmaakt van leegstaande winkelpanden. Eerder zat PUGN onder meer in een voormalige speelgoedwinkel aan het Lambertushof en in een pand aan de Brugstraat. Beide panden zijn weer verhuurd. “Het toont aan dat er volop ontwikkelingen zijn in Nederweert”, aldus wethouder Koolen. De initiatiefnemers van PUGN zijn op de hoogte van de plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *