De Junior Sportraad brengt PSW en Aan Stad Thoês in beweging door middel van een zelf georganiseerde beweegbingo (+Foto’s)

Bij de opstelling van het Sportakkoord Nederweert is vanaf begin af aan de jeugd uit de gemeente Nederweert betrokken. Meteen al is de Junior Sportraad met het idee gekomen om een sportactiviteit te organiseren voor mensen met een beperking en ouderen. Een erg mooi initiatief dat afgelopen donderdag en maandag tot uitvoering is gebracht!

Een beweegbingo bij PSW en Aan Stad Thoês
Op donderdag 8 juli is een deel van de Junior Sportraad langs geweest op de dagbesteding van PSW om daar een beweegbingo te organiseren. “Het was echt fantastisch om te zien hoe enthousiast de cliënten van PSW meededen en hoe dit vervolgens voor een grote en vooral trotse glimlach bij de leerlingen zorgden. Als een cliënt van PSW aan het einde van de middag vraagt of we volgende week weer terug komen, weet je dat de middag geslaagd is!”, aldus Manon van Veghel (Sport Nederweert).

Op maandag 12 juli was het de beurt aan het andere deel van de Junior Sportraad. Zij gingen langs bij het woon-zorgcentrum Aan Stad Thoês in Ospel. Ook daar werd het initiatief van de beweegbingo met open armen ontvangen. De deelnemers gaven aan te genieten van het enthousiasme van de kinderen en de manier waarop zij de beweegbingo organiseerden. Ook hier werd geroepen: “dit is zeker voor herhaling vatbaar! Komen jullie volgende week weer?”

Kinderen in hun kracht door het Sportakkoord
Ook voor de kinderen zelf staat er een leuke activiteit op ze te wachten. Tijdens de zomervakantie organiseren ze voor alle kinderen uit groep 1 t/m 8 een zeskamp. Natuurlijk zijn hier een hoop voorbereidingen voor nodig, maar de kinderen zijn al goed op weg. De data zijn vastgelegd, de spellen zijn bedacht en de flyer is ontworpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *