De regisseurs leefbaarheid bezoeken Ospel tijdens voorjaarstour

Van februari tot en met mei gaan de regisseurs leefbaarheid Lilian Kwaspen en Harold van der Haar met de buurtkeet op voorjaarstour langs alle kernen van de gemeente Nederweert.
Op zaterdag 6 april bezoeken ze Ospel. Ze horen graag wat er leeft en speelt in je straat of buurt en zoeken zo nóg meer de verbinding. Waar liggen kansen en mogelijkheden? Wat gaat goed en wat kan beter? Ze nemen signalen vanuit de buurt mee naar het gemeentehuis. Ook vertellen ze graag bij wie je het beste terecht kunt binnen de gemeente Nederweert.

 

Inwoners die een verbindende activiteit willen organiseren, of een bepaald idee willen verwezenlijken, kunnen bij Lilian en Harold terecht. Ook kun je via hen een beroep doen op het gemeentelijke leefbaarheidsfonds. Een praktische regeling zonder veel administratieve rompslomp. Door een eenvoudige uitvoering en snelle toekenning stimuleert de gemeente Nederweert dat inwoners met en voor elkaar de handen uit de mouwen steken om de leefbaarheid en zorg voor elkaar in eigen buurt en kern te versterken. De regisseurs leefbaarheid geven hierbij graag wind onder de vleugels. Een fijne woon- en leefomgeving met bijvoorbeeld ontmoetingsplekken en leuke activiteiten, is immers ook van invloed op de gezondheid van inwoners en stimuleert om meer naar buiten te gaan, te bewegen en anderen te ontmoeten.

 

Wil je aan de slag met een idee, buurtinitiatief of een activiteit die goed is voor de leefbaarheid en saamhorigheid? Of wil je eerst even sparren? Kijk dan in onderstaand reisschema en kom langs. Lilian en Harold zorgen voor een kop koffie, een heerlijke wafel en een kleine attentie!

 

Reisschema voorjaarstour

 

Zaterdag 24 februari

Van 10.00 tot 12.00 uur Nederweert-Eind (voor de kerk).

Zaterdag 02 maart

Van 10.00 tot 12.00 uur Leveroy (pleintje naast de kerk).

Zaterdag 6 April

Van 10.00 tot 12.00 uur Ospel (Aerthijsplein).

Zaterdag 13 april

Van 10.00 tot 12.00 uur Budschop (voor de kerk).

Zaterdag 04 mei

Van 10.00 tot 12.00 uur Nederweert (voor gemeentehuis).

Zaterdag 25 mei

Van 10.00 tot 12.00 uur Ospeldijk (voor het Thomashuis).