Peelwachter werkt samen met ViaDAL als verhuurpartner

Kets-Maantje BV, initiatiefnemer van Peelwachter, verheugt zich op de samenwerking met ViaDAL als partner voor de verhuur van de 21 nieuwe woningen aan de Plattepeeldijk in Ospel. ViaDAL staat klaar om geïnteresseerden van informatie te voorzien over het unieke woonconcept met saamhorigheid en ‘noaberschap’ als belangrijke kernwaarden.

Het project omvat tien levensloopbestendige woningen op sociaal huurniveau, tien levensloopbestendige woningen op midden-huurniveau en een beheerderswoning. De variatie in huurniveaus biedt ruimte voor een brede doelgroep van starters tot actieve senioren en gezinnen. Deze mix is essentieel om een levendige gemeenschap te creëren waar bewoners elkaar ondersteunen en gezamenlijke activiteiten ondernemen. Projectleider Rian Schonkeren: “Huur niet alleen een huis, maar word deel van een levendige gemeenschap waar je je thuis voelt. Samen thuis in Ospel!”

Gemeenschapsgericht ontwerp
De speerpunten van Peelwachter, saamhorigheid en ‘noaberschap’, zijn vertaald in het ontwerp. Een gezamenlijke tuin en de naar elkaar gerichte ligging van de woningen benadrukken het streven naar een hechte gemeenschap. De oude boerderij van Kets Maantje, die wordt herbouwd, krijgt een nieuwe invulling met een gemeenschappelijke ruimte op de begane grond en een Ospel Experience Center op de eerste verdieping. Ook zal de huisartsenpraktijk van Ospel zich in dit gebouw vestigen op de begane grond. Wilt u zich net als de huisarts vestigen in dit gebouw? Op de eerste verdieping is het nog mogelijk om ruimte te huren.

Bouw in volle gang
Bouwbedrijf Teng Wijen geeft aan dat de bouw goed vordert. Alle funderingen zijn gestort en de contouren van de woningen zijn duidelijk zichtbaar. Bij de eerste woningen is al begonnen met het metselwerk. De voorlopige planning voor oplevering is het eerste kwartaal van 2025.

Oproep aan geïnteresseerden
Linda Moonen en Danny Onckels van ViaDAL: “Toen wij hoorden van dit project waren we meteen enthousiast. Het is een uniek project dat invulling geeft aan de behoefte aan huurwoningen. Qua invulling wordt er gestreefd naar een diversiteit aan huurders in de verschillende leeftijdscategorieën. Tenslotte gaat het om meer dan alleen het huren van een woning, maar om ‘Wonen met elkaar’. Wij zijn daarom blij dat Kets-Maantje BV ons kantoor als verhuurpartner heeft gekozen.” Linda en Danny nodigen geïnteresseerden uit voor een persoonlijk gesprek. De mensen die zich al hadden aangemeld, worden hiervoor binnenkort benaderd. Nieuwe belangstellenden kunnen contact opnemen met ViaDAL via 0495 743 111 of info@viadal.nl.

Community building
Peelwachter is niet zomaar een woonproject; het is een community in ontwikkeling. We streven naar een woonomgeving waar buren niet alleen naast elkaar wonen, maar elkaar actief ondersteunen en inspireren. De grote buitenruimte biedt voldoende mogelijkheden om samen te komen en activiteiten te organiseren.

Informatie en aanmelding
Wil je deel uitmaken van deze unieke woonbeleving? Neem dan contact op met ViaDAL voor meer informatie. Blijf op de hoogte van Peelwachter via peelwachter.nl, TikTok, Instagram en Facebook.

Fotobijschrift: Linda Moonen (links), Rian Schonkeren en Danny Onckels op de bouwplaats van Peelwachter.

Foto gemaakt door Dion Huiberts.