Fleur op je bankje!

Onder de noemer ‘Nederweert fleurt op’ starten de leefbaarheidsregiseurs een nieuwe buitenactie: ‘Fleur op je bankje!’ Ze roepen straten en buurten op om een bank of picknicktafel in de eigen omgeving te “adopteren” en deze naar eigen wens te pimpen. Uiteraard mag iedereen meedoen, en er is ook nog een leuke prijs te winnen.

Omdat we deze vraag als gemeente steeds vaker krijgen, willen we inwoners de gelegenheid geven om een bank of picknicktafel te “adopteren”, aldus leefbaarheidsregisseur Harold van der Haar. Opzichter Frank Kersten vult aan: “We kunnen als gemeente helaas niet iedere bank opknappen of vervangen, dus het mes snijdt met deze actie aan meerdere kanten.”

Pimpen naar eigen wens

Inwoners mogen de bankjes naar eigen wens pimpen. Wethouder Ria Stienen: “De gemeente stelt per bank of picknicktafel maximaal € 75,- beschikbaar voor verf, schroeven, bouten, et cetera. We doen dit in de vorm van een waardebon die verzilverd kan worden bij Hubo in Nederweert of Heynen Bouwmaterialen in Leveroy”.

Boodschap

We starten met dit initiatief omdat veel mensen in deze coronatijd niet op vakantie gaan en we inwoners, straten en buurten dichter bij elkaar willen brengen. We willen de saamhorigheid en leefbaarheid vergroten. Het idee is dat inwoners die een bankje adopteren en opknappen, geïnspireerd raken voor het prettiger maken van hun eigen omgeving en zich mede verantwoordelijk voelen voor de openbare ruimte.

Bankje adopteren?

Wilt u een bankje of picknicktafel in de openbare ruimte adopteren? We maken het graag mogelijk! Stuur een app of mail naar de leefbaarheidsregisseur in uw buurt. In verband met de vakanties kunt u ook contact opnemen met opzichter Frank Kersten. 

Harold van der Haar (Nederweert en Leveroy)
06 181 152 95
h.vanderhaar@nederweert.nl 

Iris van de Ven (Ospeldijk, Ospel, Budschop en Eind). 
06 114 363 32
i.vandeven@nederweert.nl 

Bij afwezigheid Harold en Iris (vakantieperiode): Frank Kersten (0495) 677 111

We roepen iedereen die meedoet aan ‘Fleur op je bankje’ op om uiterlijk 30 september een foto van het gepimpte bankje via de website van Nederweert24 te uploaden. 
Ga direct naar de upload-pagina.

Hier kunt u uw gegevens invullen. Op deze pagina komen alle opgeknapte bankjes en picknicktafels te staan zodat iedereen ze kan bewonderen en andere enthousiaste inwoners inspiratie kunnen opdoen. 

En voor de mensen die graag een wandeling maken langs de creaties: ook kunt u straks op de website zien welk bankje op welke locatie te bewonderen is.

Barbecuepakket

Iedereen die in de zomermaanden juli, augustus en september meedoet en een foto plaatst op de speciale pagina van Nederweert24, maakt kans op een leuke prijs. De drie mooist opgeknapte en gepimpte bankjes of picknicktafels belonen we met een barbecuepakket, zodat de initiatiefnemers het tijdens een zonnige najaarsdag nog eens extra gezellig kunnen maken en samen op het bankje kunnen genieten van de gewonnen prijs.

Spelregels adoptie straatmeubilair

  • Het meubilair heeft een positieve uitstraling op de omgeving (schoon, heel en veilig);
  • Het meubilair mag in elke kleur en patroon geschilderd worden, mits er loodvrije verf wordt gebruikt;
  • De gemeente stelt per bank of picknicktafel maximaal € 75,- beschikbaar voor verf, klein materiaal, etc. (in de vorm van een waardebon die verzilverd kan worden bij de Hubo in Nederweert of Heynen Bouwmaterialen in Leveroy);
  • Gebruik geen chemische middelen maar een gewoon sopje voor het schoonmaken;
  • Houdt de directe omgeving van het meubilair schoon;
  • Het meubilair blijft eigendom van de gemeente;
  • Bij meerdere “adoptanten” is er één aanspreekpunt;
  • Op het meubilair komt een herkenbaar logo (samen in de buurt!) waaruit blijkt dat het onderhoud wordt uitgevoerd door betrokken buurtbewoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *