Fotografiewandelingen vanaf buitencentrum De Pelen

Staatsbosbeheer biedt in Nationaal Park De Groote Peel fotografiewandelingen waarbij je, tijdens een korte excursie, informatie over het gebied en fotografietips krijgt. Deze wandelworkshops worden begeleid door een Peelgids. De eerste excursieworkshop is op woensdag 13 april en start om 14.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Een wandeling door Nationaal Park de Groote Peel is een geweldige ervaring! In elk seizoen en bij alle weersomstandigheden biedt dit hoogveengebied prachtige beelden: water, spiegelingen, wind en wolken en begroeiing, geven een veelheid aan vormen, structuren en kleuren. Om deze ervaring vast te houden en vast te leggen ga je fotograferen tijdens de wandeling. Onderweg leert een Peelgids je blik op de natuur te verscherpen en zo doende de mooiste plaatjes te schieten. Je leert het beter waarnemen van kleuren en structuren, lichtval en diepte. Je brengt de opgedane kennis meteen in de praktijk en maakt foto’s van wat je tegen komt. En dat verschilt natuurlijk per seizoen. Van water en weerspiegelingen, tot de wolkenlucht en natuurlijk planten en dieren. De route is twee kilometer lang en verhard, dus ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn en rolstoelers.

De eerste fotografiewandeling is op woensdag 13 april van 14.00 tot 16.30 uur. Deelname kost € 10,- per persoon inclusief een kopje koffie/thee na afloop. Reserveren kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/fotografiewandelingpelen
Let op: deze workshop richt zich op de kijk op de natuur, en niet over het technische gedeelte van het omgaan met je camera.

Op 13 april geen tijd? Op woensdag 15 juni en woensdag 14 september zijn er ook wandelworkshops!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *