Economie

Functie van Pinnenhof wordt verbreed

Ospel actueel nieuws doospsel

Eind januari tekende burgemeester Op de Laak de overeenkomst met het voornemen tot overname van gemeenschapshuis de Pinnenhof. Het college besloot op dinsdag 23 maart tot de definitieve overname na positieve reacties van de gemeenteraad. De overname is een tijdelijke interventie om de Pinnenhof straks weer gezond over te dragen aan een nieuw bestuur.

Zo’n 20 verenigingen en sociaal maatschappelijke partijen maken gebruik van het gemeenschapshuis in Nederweert. Wethouder Dieteren: “We dragen het verenigingsleven in Nederweert een warm hart toe. Met het positieve besluit van het college zijn de huidige gebruikers van gemeenschapshuis de Pinnenhof verzekerd van een locatie waar zij terecht kunnen voor hun activiteiten.”

Toekomstperspectief

“De tijdelijke overname hebben we gedaan in het belang van de verenigingen”, vervolgt wethouder Dieteren. “We gaan (ver)bouwen op de huidige locatie van de Pinnenhof. We hebben de ambitie om de functie van het gemeenschapshuis te verbreden. Niet alleen huidige en nieuwe verenigingen krijgen een plek, maar er is ook ruimte voor maatschappelijke en culturele functies. Zo groeien we door naar een multifunctionele accommodatie (MFA).”

Samen bouwen aan een thuis

“We bouwen samen met verenigingen aan een duurzaam thuis”, licht wethouder Dieteren toe. “We beginnen niet opnieuw maar maken gebruik van het materiaal dat al beschikbaar is. De eerste vervolgstappen zijn al gezet. Met de huidige gebruikers is gesproken over de aanpak. Verenigingen zijn uitgenodigd om mee te doen en hun expertise en talenten in te zetten in het vervolgproces. Dat kan zijn op het gebied van bijvoorbeeld cultuur, programmering, communicatie en sponsorbeleid. De bedoeling is dat op deze manier een MFA ontstaat van, voor en door gebruikers”, aldus de wethouder.

Bron: Gemeente Nederweert

Ook interessant
EconomieFinanciën

Alles wordt duurder en duurder. Wat betekent dit voor jou?

Boodschappen, brandstof en natuurlijk de energierekening. Het is allemaal duurder geworden. Het is…
Lees verder
Bouw & VastgoedEconomie

Start bouw Peelwachter in Ospel verwacht in 2022

Vandaag heeft Kets-Maantje BV, initiatiefnemer van Peelwachter, de bouwteamovereenkomst getekend met…
Lees verder
Bouw & VastgoedEconomie

Groen licht voor woningbouwprojecten

Het college van B&W van Nederweert heeft op dinsdag 5 april positief besloten over het vervolg…
Lees verder
Nieuwsbrief
Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actualiteiten, verhalen en inspiratie
in Ospel, Ospeldijk en omgeving. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *