Politiek

GroenLinks opent kandidaatstelling voor gemeenteraadsverkiezingen

Volgend jaar zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Niet alleen voor Weert maar ook voor Nederweert heeft GroenLinks de kandidaatstelling geopend. “Op de eerste plaats zoeken we mensen die actief willen worden binnen de GroenLinksfractie als raadslid, commissielid of steunfractielid binnen een van beide gemeenten. Daarnaast zoeken we mensen die GroenLinks willen steunen als lijstduwer. GroenLinks streeft naar een kandidatenlijst met een goede mix qua achtergrond, leeftijd, ervaring en expertise. Vooral jongeren, vrouwen, mensen met een migratieachtergrond, mensen met een beperking en mensen uit de LHTBIQ-gemeenschap nodigen wij van harte uit om te solliciteren”, zegt voorzitter Marieke Manders.

Mensen die interesse hebben voor een van de hoogste plaatsen op de lijst kunnen een email met motivatiebrief, CV en twee referenties sturen naar kandidatencommissie@groenlinksregioweert.nl. De kandidatencommissie beoordeelt de motivatiebrieven en zal trachten zich een beeld te vormen van de kandidaten door te zoeken op het internet en op sociale netwerken. Met alle kandidaten zal de kandidatencommissie een gesprek voeren over integriteit en ambitie.

Voor de hoogste plaatsen zal het gesprek ook gaan over geschiktheid voor het raads- en fractiewerk en kan, indien nodig, een tweede gesprek volgen. De lijstduwers doorlopen een verkorte procedure. Meer informatie is te vinden op de website van GroenLinks regio Weert.

Voor mensen die zich willen oriënteren op het raadswerk bereidt GroenLinks regio Weert een raadssimulatie voor. Geïnteresseerden kunnen hier nog bij aansluiten als zij een email sturen naar Marieke Manders, voorzitter@groenlinksregioweert.nl.

Het landelijk bureau van GroenLinks organiseert daarnaast een online oriëntatiedag voor potentiële raadsleden op zaterdag 17 april vanaf 10:00 uur. Hiervoor kunnen geïnteresseerden zich aanmelden op de website.

Ook interessant
EconomiePolitiekZorg & Welzijn

Speel je mee? Ga de strijd aan tegen drugscriminaliteit!

Een speciale eenheid is een bende drugscriminelen op het spoor. Help jij mee de bende te…
Lees verder
Politiek

“Met nieuwe energie en helder eigenaarschap” Begroting gemeente Nederweert 2022

Het college van B&W stelde vorige week de programmabegroting voor 2022 vast. Wethouder Carla…
Lees verder
Politiek

Groenlinks doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen Nederweert en Weert

De kandidatencommissie van Groenlinks heeft geconcludeerd dat er voldoende geschikte kandidaten zijn…
Lees verder
Nieuwsbrief
Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actualiteiten, verhalen en inspiratie
in Ospel, Ospeldijk en omgeving. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *