Herdenkingsplaquette voor bevrijder in Nederweert-Eind

Nederweert-Eind – Vorige week werd er bij de Niesakkerbrug een herdenkingsplaquette geplaatst op een van de zitbanken bij de picknickplaats. Op de plaquette staat te lezen: 

“In memory of Den Hosgood 15.5.1926 – 29.6.2020. Who crossed here with the 5th Camerons on the 14th november 1944 before moving to the Zig Canal. Never forgotten and remembered in a country that meant so much to him.’’ (Ter nagedachtenis aan Den Hosgood 15.5.1926 – 29.6.2020, die hier op 14 november 1944 met het 5e bataljon van de Cameron Highlanders het kanaal overstak en daarna oprukte naar het Uitwateringskanaal. Nooit vergeten en herdacht in een land dat zoveel voor hem betekende).

Het initiatief werd genomen door Lorie Coffey oprichter van P71, een organisatie in Portsmouth Engeland. Deze vrijwilligers organisatie ondersteund vooral Britse veteranen uit de Tweede Wereldoorlog die betrokken waren bij de bevrijding van Europa.  Vele malen bezochten Den Hosgood en de Camerons onder begeleiding van P71, Nederweert en Meijel.  In 2019 werd er tijdens het laatste bezoek van Den Hosgood een monument onthuld voor de 5th Camerons aan de Kanaaldijk in Meijel. Een mooi eerbetoon aan de Queen’s Own Cameron Highlanders. Onze werkgroep ondersteunde beide initiatieven maar al te graag.

Marcus Vankan
Niels Klompen
Niek Hendrix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *