Kom met je kabouters naar de kabouters!

Kabouterfeest in De Groote Peel

Op zondag 24 oktober vieren de kabouters in De Groote Peel een feestje! Waarom? Omdat het herfst is natuurlijk. Want de herfst is hét favoriete seizoen voor deze kleine Peelbewoners. Bovendien is het Kabouterpad onlangs verfraaid met nieuwe houten beelden en een huttenspeelplek! Nieuwsgierig? Lees dan snel verder…

Ga op zoek naar kabouters in de Peel

Boswachters van Staatsbosbeheer ontdekken vaak sporen in De Groote Peel waarvan ze vermoeden dat ze van kabouters zijn. Daarom is bij het buitencentrum De Pelen een Kabouterpad aangelegd. Speciaal voor kleuters, want die maken de grootste kans om kabouters te spotten. Vermomd met rode muts volgen ze de gekleurde paaltjes en doen de zes kabouteropdrachten. Het Kabouterpad is in elk seizoen anders. Je kunt het Kabouterpad elke dag lopen en de opdrachten doen. Het tasje met muts, opdrachten en een stickervel is te koop bij de balie van het buitencentrum.

Herfstfeest op het Kabouterpad!

Op zondag 24 oktober is er een Kabouterfeest en zijn er leuke extra’s op het Kabouterpad bij De Pelen. Zo kom je onderweg een vertelkabouter tegen. Gezeten op haar troon vertelt ze een mooi verhaal. De knutselkabouters nodigen je uit om mee te knutselen en oma, opa, mama en papa fröbelen gezellig mee. Geen feestje zonder muziek, dus de muziekkabouters gaan lekker spelen. Ze zingen kabouterliedjes en over de natuur en doen daarbij een dansje.  De smulkabouters kokkerellen weer iets lekkers. Een gerecht dat helemaal pas bij de herfst, maar wát, dat gaan we nog niet verklappen. Mmm… wat zal dat zalig ruiken in de Peel!

Je kan het Kabouterpad elke dag lopen met een tasje, maar voor het Kabouterfeest op 24 oktober moet je reserveren. Deelname aan het feest kost € 6,- per kind  en(groot)ouders hoeven niet te betalen. Reserveren via: www.staatsbosbeheer.nl/depelen Je kan dan een starttijd kiezen tussen 11.00 en 14.30 uur. Bij de balie van het buitencentrum krijg je een deelnamekaart, een rode muts en dan kan je op pad.

(Na)genieten in het Buitencentrum

Voor of na afloop van een activiteit kan je heerlijk struinen door de winkel van Buitencentrum De Pelen. Hier zijn mooie souvenirs, interessante natuurboeken en smakelijke streekproducten te koop. Bij de horeca ‘Buitengewoon Lekker’ en in de Peelboerderij kan je genieten van een hapje en drankje. Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *