Laatste Gouverneurspenning in de ambtsperiode van gouverneur Theo Bovens

De laatste Gouverneurspenning in de ambtsperiode van gouverneur Theo Bovens is bestemd voor alle Limburgers die hebben geholpen en nog altijd helpen aan het verlichten van alle zorgen als gevolg van de coronacrisis. De onderscheiding is niet alleen bedoeld voor alle professionals in de zorg, hulpverlening of toezicht/handhaving, maar zeker ook voor alle vrijwilligers, mantelzorgers of buurtgenoten die klaarstaan voor iemand in de eigen straat of wijk.

De oorkonde van deze Gouverneurspenning was vrijdagmiddag 16 april het laatste officiële document waarop Theo Bovens zijn handtekening als Gouverneur van Limburg zette.

#LimburgVerlicht

De afgelopen 14 maanden heeft Theo Bovens veel aandacht besteed aan de sociale gevolgen van corona. Hij schreef vorig jaar 75 dagen achter elkaar een blog, die ook als podcast verscheen. Met de beweging #LimburgVerlicht en de actie ‘Meedoen in Limburg’, voor de jeugdfondsen in de provincie, heeft Theo Bovens zijn opvatting onderstreept dat iedereen op zijn of haar eigen manier en naar eigen mogelijkheden kan bijdragen om de crisis te verlichten.

De tekst op de Gouverneurspenning:

Alle Limburgers, die geholpen hebben de zorgen tijdens de coronacrisis 2020-2021 te verlichten
Maastricht 16 april 2021
drs. Theo Bovens
Gouverneur van Limburg

Onderscheiding

De Gouverneurspenning is een bronzen legpenning waarop het wapen van Limburg is afgebeeld. Het is een onderscheiding die de Gouverneur als zelfstandig bestuursorgaan kan toekennen aan een vereniging, organisatie of persoon, die hij waardeert of een bijzondere band mee onderhoudt. Zo krijgt de OLS-winnaar jaarlijks de Gouverneurspenning toegekend, en werden de vertrekkende Gouverneurs Foret (Luik) en Reynders (B-Limburg) met de penning geëerd. De Gouverneurspenning wordt binnenkort gegraveerd en krijgt een speciale plek in het Gouvernement aan de Maas.

Afscheidsvideo

In zijn afscheidsvideo aan alle Limburgers heeft Theo Bovens de inwoners van de provincie bedankt voor de steun en het vertrouwen in de afgelopen tien jaar. Theo Bovens: “Als ik de balans van die bijna 10 jaar opmaak, weet ik één ding zeker: samen met u hebben we ervoor gezorgd dat Limburg Nederland weer een stukje groter heeft gemaakt.”

Bron: Provincie Limburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *