Molen de Korenbloem Ospel gesloten voor bezoek.

Gezien de huidige maatregelen (vanaf 13 november) mbt corona is de molen weer gesloten.

De molenwinkel is uiteraard  geopend en te bezoeken . Uiteraard zijn de algemene maatregelen van kracht zoals het houden van afstand en het dragen van een mondkapje.  In de winkel kunt u verschillende meelsoorten kopen incl. de recepten voor het bakken van het ambachtelijke brood of pannenkoeken. Ook hebben we Cadeau-pakkettenom een ambachtelijk brood  en pannenkoeken te bakken!

Ook de activiteiten rond kerst gaan niet door, zoals het “billen” van de stenen.

Verdere activiteiten.

  • Bij de molen is ook een minibieb. De boeken die daarin staan kunt u gratis meenemen of lenen. Er is een grote verscheidenheid aan onderwerpen. Kom eens kijken er is altijd wel een boek van uw gading te vinden.
  • 2022. Op 9 april 2022 bestaat het Gilde van Molenaars 50 jaar. In dat kader zijn er extra activiteiten gericht op het molenaarsvak.  Bij die gelegenheid willen we het vak van molenaar extra onder de aandacht brengen. Zo bestaat de gelegenheid om 1 dag (of dagdeel) mee te lopen met de molenaar. U maakt dan alle werkzaamheden van de molenaar van dichtbij mee of u kunt bepaalde handelingen zelf uitvoeren. Het begint met het opzeilen van de molen en goed op de wind zetten. Daarna draaien van de molen en het malen van het graan. Vervolgens het meel builen en mengen.

We komen hier nog op terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *