Nederweert fleurt op: inwoners ontvangen bijzondere bloemetjes

Onder de noemer ‘Nederweert fleurt op’ is de gemeente dit jaar gestart met een aantal initiatieven. Eén daarvan is het ‘bijzondere bloemetje’: een fleurige creatie van een inwoner voor een andere inwoner die een opsteker verdient. Want aandacht voor elkaar is extra belangrijk in deze tijd. Dit initiatief is tot stand gekomen door een samenwerking tussen verschillende dagbestedingslocaties, scholen, open inlopen, vrouwen- en seniorenverenigingen, Kansrijk in de Wijk en de gemeente Nederweert. 

Flink aan de slag

In maart zijn de cliënten van zes dagbestedingslocaties en leerlingen van het Citaverde aan de slag gegaan met het maken van deze bijzondere bloemetjes. Wat een creativiteit en inzet hebben zij laten zien! Er werden ruim 600 bloemen gemaakt van papier, klei, gips en wol met daaraan een lief kaartje met een persoonlijke boodschap voor de ontvanger. 

Net een bloemenwinkel

Een week voor Pasen zijn deze bloemen ingezameld bij de Gunnerij. Daar troffen wethouder Carla Dieteren en regisseur leefbaarheid Iris van de Ven een tafel vol bijzondere bloemetjes aan. 
“Het lijkt wel een bloemenwinkel. Zo veel verschillende soorten bloemen in allerlei kleuren. Wat een creativiteit van al die knutselaars!”, aldus wethouder Carla Dieteren. 

Verspreiding bijzondere bloemetjes

Die middag werden, samen met vrijwilligers van de Gunnerij, de bloemen gesorteerd per open inloop en vereniging. Een dag later haalden medewerkers van Kansrijk in de Wijk de knutselwerken op om te verspreiden onder vrijwilligers van de open inlopen en bestuursleden van verscheidene vrouwenverenigingen en seniorenverenigingen. Zij hebben op hun beurt de bloemen vlak voor Pasen verdeeld onder bezoekers en leden. 

Mooie reacties

Mooie reacties volgden: “Wat fijn dat deze mensen dit voor ons hebben willen doen”, “Wat fijn dat er aan ons gedacht wordt”, “Mooi dat de verenigingen zoveel voor hun leden doen in deze eenzame tijd”. Een aantal seniorenverenigingen combineerden deze actie met een leuk Paasgeschenk. 

Knutselbloem

Parallel aan deze actie verscheen er in het weekblad een knutselbloem; een creatieve opzet gemaakt door Ons Nederweert waar inwoners thuis mee aan de slag konden. Ook hier kwamen mooie bloemen en leuke reacties uit voort. Zo ontving Jo Hermans uit Ospel een vrolijk geknutselde bloem met een leuk kaartje van zijn dochter. 

Ook een initiatief? Laat het weten!

Al met al een geslaagd initiatief. Hebt u ook een idee om de boel wat op te fleuren in deze tijd? Kijk op www.nederweert.nl/idee voor meer informatie en subsidiemogelijkheden. Of neem direct contact op met de regisseur leefbaarheid uit uw kern:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *