Peelklokje 10-17 februari

Zaterdag 10 februari, 

18.00 avondviering bij de opening van de Vastenavond m.m.v. Zangkoor De Peelklanken en de Vlikkestaekers, Prinsenparen en Hoempa.

 

Zondag 11 februari, 6e zondag door het jaar,

10.00 hoogmis,

ghm echtpaar Kneepkens-Wilmsen en zoon Piet,

ghm Harry Loijen (verjaardag), echtgenote Maria Loijen-van Nieuwenhoven en zoon Frans,

uit dankbaarheid bij 90e verjaardag.

 

Woensdag 14 februari, Aswoensdag,

09.00 morgenviering;

19.00 avondviering.

Na beide vieringen wordt het askruisje opgelegd.

 

Zaterdag 17 februari,  

19.00 avondviering,

Bertha Sieben-Laenen.

 

MISDIENAARS :

 

  1. 10 febr. 18.00 : Wout Dirks;

zo.11 febr. 10.00 : Pieter, Ceciel en Fien Tullemans;

  1. 17 febr 19.00 : koster.

 

VASTENAVOND :

 

Vastenavond of carnaval is het feest der dwazen en zotten, niet omdat zij hun verstand verloren hebben, eerder omdat zij tot verstand gekomen zijn. Zeker niet in een dronken, half schemerige toestand de dag doorbrengen, maar eerder alle maskers afgooien en de betrekkelijkheid van alles laten zien. De vastenavond vierder draagt een masker, niet om zich te verbergen en zich vrijer te voelen. Het masker betekent veeleer : zijn status afleggen, om zich durven lachen, lachen om alles, waarmee hij zo serieus bezig is. Hij wil voor enkele dagen de betrekkelijkheid van alles benadrukken.

“Vrijheid, gelijkheid en broederschap” is de basis van gezonde Carnavalsviering : iedereen is gelijk aan iedereen, niemand is de meerdere van een ander, of je nu werkgever of werknemer bent, arts of patiënt, burgemeester of burger. Ik wens iedereen fijne dagen iedereen toe.

En bovenal is vastenavond natuurrlijk een christelijk feest voordat de gelovige zich in de vastentijd door onthouding serieus voorbereidt op Pasen.

 

Pastoor A. Koumans, O.M.I.