Peelen Ospel

Activiteitenprogramma februari 2024 Buitencentrum De Pelen / Nationaal Park De Groote Peel

Activiteitenprogramma februari 2024

Buitencentrum De Pelen / Nationaal Park De Groote Peel

 

 

Stiltewandeling in Nationaal Park De Groote Peel

Op zondag 4 februari houdt Staatsbosbeheer een Stiltewandeling in het Nationaal Park De Groote Peel. Dit hoogveengebied is weids en stil. Hoe stil, dat kun je ‘horen’ tijdens deze bijzondere wandeling. Een natuurbelevingstocht van 6-7 kilometer, waarin je heerlijk tot rust komt en optimaal kunt genieten van de natuur. De excursie start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel en duurt ongeveer 2 uur. Deelname kost € 7,- per persoon (vooral geschikt voor volwassenen). Online reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenstilte Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of neem contact op met het buitencentrum: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch via: 0495 – 641 497.

 

Speuren naar sporen in De Groote Peel

Op zondag 11 februari houdt Staatsbosbeheer een Speuren naar Sporentocht in De Groote Peel. Ook in de winter is er genoeg te beleven in de natuur. Dus doe je jas aan, muts op en ga naar buiten! Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ga je op zoek naar diersporen in de natuur. Zo ontdek je welke dieren slapen en welke wakker blijven in de winter. Deze gezinstocht start om 10.30 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is 1,5 – 2 kilometer lang en de excursie duurt ongeveer 2 uur. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind inclusief stickervel dieren voor de kinderen. Vooral geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen Of neem contact op met buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

 

Turfstekerstocht in De Groote Peel

Op zondag 18 februari houdt Staatsbosbeheer een Turfstekerstocht in het Nationaal Park De Groote Peel. Samen met een Peelgids wandel je over knuppelbruggen en Peelbanen naar het hart van dit hoogveengebied. Daar ligt de grote waterplas ’t Elfde. Maar wat betekent die naam? Tijdens deze excursie krijg je een antwoord op deze en andere vragen over de Peel en zijn verleden. Na afloop genieten van koffie met Limburgse vlaai.  De route is ongeveer 7 kilometer en de excursie duurt 2 – 2,5 uur. Starten om 13.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 12,50 inclusief koffie/vlaai. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via: https://www.staatsbosbeheer.nl/turfstekerstocht   Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen  of neem contact op met het Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

 

Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel

Op zaterdag 24 februari is er een Vollemaanwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel en Staatsbosbeheer maakt die beleefbaar voor jou. Tijdens deze bijzondere avond kun je dwalen over de door de maan verlichte peelbanen in Nationaal Park De Groote Peel. Al je zintuigen staan op scherp. De duisternis en geluiden van de Peel worden je metgezellen. Een onvergetelijke ervaring! Starten om 19.30 uur bij het buitencentrum aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 12,50 voor volwassenen en € 9,50 per kind inclusief een drankje na afloop in het buitencentrum. Reserveren online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenvollemaan Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen Of neem contact op met Buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497