Project Peelwachter in Ospel van start

Begin april is het bestemmingsplan van Peelwachter onherroepelijk geworden en daarmee is de weg vrij gemaakt voor de Gemeente Nederweert om de omgevingsvergunning deze week af te geven aan initiatiefnemer Kets-Maantje B.V. Het betreft een omgevingsvergunning voor de bouw van twintig levensloopbestendige huurwoningen, een beheerderswoning en een gezamelijke ruimte.

Het plan ligt aan de oostelijke rand van de bebouwde kom Ospel, tussen de Meijelsedijk en de Plattepeeldijk. Voorheen lag hier een autosloperij die inmiddels is opgeruimd.

Bouwbord op locatie
Op de hoek van het bouwterrein wordt een bouwbord geplaatst om de plek goed kenbaar te maken. Hierop zijn prachtige visuals van de woningen te zien zijn en de slogan ‘Samen thuis in Ospel’. De slogan sluit aan bij de speerpunten van het plan: saamhorigheid, maatschappelijk participeren en ‘Noaberschap’.  De huurwoningen geschikt voor zorg worden in een hofjesachtige setting gebouwd met veel aandacht voor groen. Belangrijk is dat toekomstige bewoners iets voor elkaar willen betekenen door samen activiteiten op te zetten of elkaar te helpen.

Wilt u meer informatie of spreekt dit woonconcept u aan? Kijk voor meer informatie op peelwachter.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *