Kunst & CultuurLifestyleMonument

Recordpoging draaiende windmolens zaterdag 9 april tussen 11.00 en 12.00 uur

Het jubilerende Gilde van Vrijwillige Molenaars organiseert op zaterdag 9 april tussen 11.00 en 12.00 uur een recordpoging om zoveel mogelijk molens in heel Nederland te laten draaien. Hiermee wil het Gilde in Nederland het belang van molens en hun molenaars op de kaart zetten.
Ook de drie molens van Molenstichting Nederweert zullen hieraan mee doen om 10.59 uur zullen wethouder Ria Stienen voorzitter Molenstichting Nederweert en Henk Evers voorzitter van de Molenstichting Limburg hun medewerking hieraan verlenen en respectievelijk op de Korenbloem te Ospel de St. Joseph Molen op Kreijel de vang gaan lostrekken om zodoende de molen te laten draaien.

Muzikale bijdrage door Harmonie Melodie der Peel Ospel en Harmonie St Joseph Nederweert.
Vanaf 11.00 uur zal een gezamenlijk orkest van Harmonie Melodie der Peel en Harmonie St Joseph een muzikale bijdrage verzorgen op molen de Korenbloem te Ospel. Door Ge Reinders uit Roermond is speciaal voor deze gelegenheid een compositie gemaakt “De zingende sjtein”. Deze compositie zal dan door de harmonieën ten horen worden gebracht.

Bij de Windlust op Roeven gaat dat helaas niet omdat hier de wieken zijn verwijderd voor een totale revisie, maar daar zullen de molenaars aanwezig zijn om in ieder geval het olieslagwerk te laten draaien.

Interesse in het molenaarsvak?
Tevens is het mogelijk voor mensen die interesse hebben in het vak van molenaar om eens een dagje mee te lopen op de molen. Wellicht is dit een leuke hobby voor deze of gene. De molenaars zijn namelijk nog op zoek naar vrijwilligers die onze molenteams zouden willen ondersteunen en misschien wel opgeleid willen worden tot molengids of molenaar. Interesse? Neem dan even contact op met een van de molenaars.
De molenaars van de Molenstichting Nederweert.

Ook interessant
EvenementLifestyleMonument

Nationale molendagen

In het weekend van 14/15 mei zijn de Nationale Molendagen. In dat weekend zijn er vele honderden…
Lees verder
Kunst & CultuurMuziek

Harmonieën van Ospel en Nederweert in Dagboek van een Herdershond

In de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond maken maar liefst 16 harmonieën en fanfares hun…
Lees verder
KerkLifestyleMuziek

Afscheid leden kerkelijk zangkoor Ospel

Tijdens de St. Caecilia-avond van de parochie medewerkers zwaaide pastoor Koumans de leden van het…
Lees verder
Nieuwsbrief
Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actualiteiten, verhalen en inspiratie
in Ospel, Ospeldijk en omgeving. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.