Speel je mee? Ga de strijd aan tegen drugscriminaliteit!

Een speciale eenheid is een bende drugscriminelen op het spoor. Help jij mee de bende te ontmantelen? Dit reality spel wordt voor alle inwoners van Nederweert beschikbaar gesteld door de gemeente, de politie en Meld Misdaad Anoniem. Speel mee en kruip in de huid van een rechercheur!

Op zoek naar een drugsbende
In het spel ‘Eenheid 75’ speur jij naar aanwijzingen die leiden naar een fictieve drugsbende. Via augmented reality (AR) ga je op zoek naar verdachte situaties. Je volgt een route met behulp van Google Maps via de spelcoördinaten die je leiden naar checkpoints. Per checkpoint bekijk je een verdachte situatie via de AR app. Bij deze situaties krijg je een opdracht. Voer je deze opdrachten goed uit, dan krijg je steeds een codewoord dat je moet melden in de app. De spelroute kan fietsend worden afgelegd en is toegankelijk met en voor het hele gezin. Kinderen vanaf ongeveer 10 jaar zullen het spel perfect kunnen spelen. Het is ook erg leuk om dit spel met je vriendengroep doen. Wees uiteraard wel voorzichtig in het verkeer.
Speel je het spel uit, dan maak je kans op een leuke prijs!

Leer signalen herkennen en meld ze!
Drugscriminaliteit is een vorm van ondermijnende criminaliteit. Wel zichtbaar, maar lastig om te zien als je de signalen niet herkent. Met deze game leer je signalen herkennen en ontdek je waar je deze kunt melden. Want melden van signalen door inwoners is enorm belangrijk in de strijd tegen (drugs)criminaliteit. Burgemeester Birgit Op de Laak: “Wij maken als gemeente een stevige vuist tegen ondermijning. Samen met de politie en andere overheidsinstellingen treden we preventief op en onderzoeken we signalen die kunnen wijzen op ondermijnende criminaliteit.  Maar we kunnen deze strijd niet alleen voeren. We hebben jullie hulp nodig bij het signaleren en melden van die signalen. Jullie zijn de oren, de ogen én de neus van Nederweert. Dit spel helpt op originele wijze om signalen van drugscriminaliteit te herkennen. Ik heb het spel zelf al mogen spelen: superleuk en heel leerzaam!”

Ondermijning in het buitengebied
Nederweert heeft een groot buitengebied. Het gebied is vaak een blinde vlek omdat we niet weten wat er speelt. En de politie en onze toezichthouders kunnen niet overal tegelijk zijn. Voor criminelen kan het buitengebied een interessante locatie zijn om een hennepkwekerij of drugslab op te richten maar ook dumpingen van (giftig) drugsafval en witwaspraktijken zien we hier terug. Dit tolereren we niet in onze gemeente. Leudal heeft ook uitgestrekt buitengebied en kampt met dezelfde problematiek. Leudal en Nederweert bundelen daarom hun krachten en maken samen een vuist tegen ondermijnende criminaliteit. De gemeenten geven uitvoering aan een gezamenlijk plan gericht op het weren van criminaliteit.

Hoe speel je de game?
De game, waarin je via een spannend spel signalen leert herkennen en melden, is geschikt voor jong en oud, vanaf ongeveer 10 jaar. Je kunt individueel meedoen of in een team. Je moet beschikken over een smartphone die AR ondersteunt. De spelroute kan met de fiets worden gevolgd. Je begeeft je in het verkeer, dus let goed op je veiligheid!
De game is te spelen vanaf 13 oktober tot en met 31 oktober.
Deze week vinden inwoners de Eenheid75 Nieuwskrant van Nederweert in de brievenbus. Deze krant bevat al verschillende aanwijzingen die je nodig hebt om het spel te kunnen spelen. Zodra de nieuwskrant in de bus ligt, kun je ook de app al downloaden. Volg de volgende stappen om deel te nemen.

Spelinstructies

  • Volg ‘Eenheid75 Nederweert’ via Facebook en/of Instagram
  • Lees de nieuwskrant Eenheid75 die je op 13 of 14 oktober in de brievenbus ontvangt en neem de krant mee naar buiten als je de game gaat spelen! Geen gamekrant ontvangen? Kijk dan voor een digitaal exemplaar op www.nederweert.nl of haal de krant op in het gemeentehuis
  • Download de app ‘Eenheid 75’ in de Google Play Store of in de Apple App Store
  • Meld je aan met de inlogcode: e75nederweert
  • Vul een gebruikersnaam / teamnaam in en maak een foto
  • Volg de stappen in de app: lees de speluitleg en accepteer voorwaarden
  • Met Google Maps kun je de spelroute volgen. De spel coördinaten vind je op social media van Eenheid75 of de website van de gemeente. De coördinaten vul je in bij de zoekbalk van Google Maps.
  • Als je bij een coördinaat (spelpunt) in de buurt komt, krijg je een melding op je telefoon uit de app Eenheid75. Klik op de melding, volg de aanwijzingen en beantwoord de vraag. Bekijk ieder spelpunt van verschillende kanten met je gsm om geen aanwijzing te missen.

Spelen maar! Vind alle acht verdachte situaties, meld ze via de app en maak kans op een leuke prijs! De gemeente geeft twee cadeaubonnen voor een escaperoom met zes personen weg onder de deelnemers die het spel uitspelen en hun gegevens achter laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *