Sport Nederweert en Gemeente Nederweert steken verenigingen en sportclubs een hart onder de riem.

Het verenigingsleven ligt al lange tijd grotendeels plat, clubhuizen blijven leeg en competities liggen stil. Ook in de gemeente Nederweert. De verenigingen zijn belangrijk voor de leefbaarheid binnen de verschillende kernen. Daarom steken de gemeente Nederweert en Sport Nederweert verenigingen en clubs een hart onder de riem met de campagne ‘Ik steun …’.

Verenigingen in Gemeente Nederweert zijn goud waard
Veel inwoners in de gemeente Nederweert ontmoeten elkaar wekelijks bij hun vereniging. De plek waar momenten van winst en verlies met elkaar worden gedeeld en waar nieuwe vriendschappen ontstaan. Het coronavirus gooit roet in het eten. Clubhuizen zijn leeg en competities liggen stil. Verenigingsondersteuner Manon beaamt dat: “Het verenigingsleven staat onder druk, maar juist nu merk je dat leden meer beseffen hoe belangrijk de vereniging is. Daarnaast zoeken verenigingen elkaar meer op om informatie en kennis te delen. Ook stelden veel buitensportverenigingen hun accommodatie beschikbaar voor binnensportverenigingen. Dat is natuurlijk geweldig om te zien.”

Het cement van de samenleving
Ook wethouder Peter Koolen is trots. “Ik vind het fantastisch om te zien dat verenigingen en sportclubs er alles aan doen om hun leden én niet-leden in beweging te houden. Verenigingen vormen het cement van onze samenleving en daarom is het belangrijk dat we ze blijven steunen. Zo kunnen zij de plek blijven waar inwoners plezier beleven, elkaar ontmoeten en in beweging komen.”

Een hart onder de riem
“Verenigingen hebben het op dit moment zwaar en kunnen de steun van hun leden goed gebruiken. We verlangen allemaal terug naar het ‘oude’ verenigingsleven. Waarbij verenigingen de plek zijn waar we elkaar ontmoeten en in beweging komen. We hebben de campagne ‘Ik steun …’ opgezet om iedereen, van leden tot vrijwilligers, op te roepen om hun verenigingen en clubs te blijven steunen. We steken samen met de gemeente Nederweert verenigingen een hart onder de riem”, aldus verenigingsondersteuner Manon.

Benieuwd naar de verenigingscampagne? Kijk op www.sportnederweert.nl of op www.facebook.com/sportnederweert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *