Bouw & VastgoedEconomie

Start bouw Peelwachter in Ospel verwacht in 2022

Vandaag heeft Kets-Maantje BV, initiatiefnemer van Peelwachter, de bouwteamovereenkomst getekend met Bouwbedrijf Teng Wijen uit Nederweert voor de bouw en uitvoering van het plan Peelwachter. Als alles volgens plan verloopt start de uitvoering in september of oktober van dit jaar. De verwachte doorlooptijd is één tot anderhalf jaar.

Het betreft de bouw van twintig zorggeschikte huurwoningen, een beheerderswoning en een multi-functionele ruimte in een hofjesachtige setting aan de Meijelsedijk en Plattepeeldijk in Ospel. Het plan Peelwachter gaat uit van een woonconcept met sociaal-maatschappelijke voorzieningen zoals een ontmoetingsruimte, een gezamenlijke tuin en een museum. Projectleider Rian Schonkeren ziet uit naar een constructieve samenwerking met Bouwbedrijf Teng Wijen.

Beste eindresultaat

Ron Wijen, directeur Bouwbedrijf Teng Wijen BV: “We zijn erg verheugd dat we als bouwteampartner gekozen zijn voor het project Peelwachter. Het is een uniek project in de regio en om op deze manier met ons team en andere bouwpartners betrokken te zijn bij de verdere uitwerking en realisatie van het project geeft veel energie om voor het best mogelijke eindresultaat te gaan. Wij kijken dan ook uit naar een prettige samenwerking.”

Mix van jong en oud

Rian licht project Peelwachter verder toe: “Plan Peelwachter sluit goed aan op de veranderende woonbehoefte. Ik krijg wel eens de vraag of het project alleen voor ouderen geschikt is. Het is de bedoeling dat er een mix van jong en oud komt wonen. Belangrijk bij het project is ‘noaberschap’ dat de toekomstige huurders iets voor elkaar willen betekenen door samen activiteiten op te zetten of elkaar te helpen.”
www.peelwachter.nl

Ook interessant
EconomieFinanciën

Alles wordt duurder en duurder. Wat betekent dit voor jou?

Boodschappen, brandstof en natuurlijk de energierekening. Het is allemaal duurder geworden. Het is…
Lees verder
Bouw & VastgoedEconomie

Groen licht voor woningbouwprojecten

Het college van B&W van Nederweert heeft op dinsdag 5 april positief besloten over het vervolg…
Lees verder
Bouw & Vastgoed

Ontwikkeling Peelwachter in Ospel stap dichterbij

Op woensdag 23 februari ondertekenden de initiatiefnemers van het plan Peelwachter in Ospel en…
Lees verder
Nieuwsbrief
Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actualiteiten, verhalen en inspiratie
in Ospel, Ospeldijk en omgeving. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *