Sport

Supportersavond Sport- en Preventieakkoord Nederweert

Nederweert, 2 september – Op donderdag 23 september vindt van 19.30 – 21.15 uur de supportersavond plaats en zal ook het Preventieakkoord ondertekend worden, welke in april definitief is vastgesteld. Belangstellende zijn uitgenodigd voor deze avond in Sportcentrum de Bengele. Aanmelden hiervoor kan via de link onderaan dit bericht.

Wethouder Peter Koolen opent de avond waarna de aanwezigen kort worden bijgepraat over het Preventieakkoord en de ondertekening plaats zal vinden. Het kernteam praat vervolgens iedereen bij over het sportakkoord, wat er de afgelopen periode gebeurd is en welke mogelijkheden en sportakkoord biedt. Aan het eind van de avond gaan we in groepjes aan de slag om drie acties en ambities uit het sport- en preventieakkoord verder uit te werken. De acties en ambities die uitgewerkt zullen worden zijn:

  • De Leefstijlmarkt (positieve gezondheid)

Een aantal jaar geleden hebben verschillende zorgprofessionals gezamenlijk een leefstijlmarkt georganiseerd voor voornamelijk senioren. Een markt waarbij mensen veel kennis op doen over een gezonde leefstijl en alles wat daarmee te maken heeft, maar ook het netwerk tussen zorgprofessionals wordt verbreed. Hoe zorgen we ervoor dat deze markt weer georganiseerd wordt en hoe kunnen we deze markt het beste inrichten?

  • Sportkennismaking voor kinderen

Het is belangrijk dat kinderen een sport beoefenen waar plezier aan beleven. Samen willen we ervoor zorgen dat kinderen de sportverenigingen leren kennen en de mogelijkheid hebben om kennis te maken met deze verschillende sporten. Hoe kunnen we de sportkennismaking voor kinderen centraal regelen in Nederweert en hoe moet dit eruit komen te zien?

  • Ouderen fit en vitaal na corona

Tijdens de lockdown zijn mensen minder gaan bewegen. Sportaanbieders merken voornamelijk bij de oudere doelgroep dat mensen (tijdelijk) gestopt zijn met het beoefenen van hun sport. Angst voor het virus en later de angst om blessures op te lopen na lang stil te hebben gezeten. Hoe kunnen we er samen (met (zorg)professionals) voor zorgen dat deze ouderen weer de motivatie en de wil terug vinden om weer te gaan sporten en hoe kunnen de ouderen hierbij begeleid worden?

Na afloop van de brainstorm wordt per onderwerp een terugkoppeling gegeven, zodat iedereen op de hoogte is van de besproken punten. Samen zorgen we ervoor dat er concrete actiepunten uit de brainstorm voort komen, zodat we er ook daadwerkelijk een vervolg aan kunnen geven.

Deze avond is een heel mooi moment om contact te leggen met alle supporters van het sport- en preventieakkoord en elkaar tips te geven en te inspireren. Ben je geïnteresseerd en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan een van de bovenstaande ambities? Meld jezelf vast aan via deze link en geef ook alvast door over welke actie je mee wil denken!

Ook interessant
InwonersSport

Paaseierenactie RKSVO

Op zaterdag 25 maart organiseert RKSVO haar jaarlijkse paaseierenactie. Op deze dag gaan de leiders…
Lees verder
SportWandelen

WANDELEN IN OSPEL-DORP EN OMGEVING VANUIT DE OPEN INLOOP BIJ HET WOZOCO IN OSPEL.

Wandelen is een manier om fit te blijven en dus een goede manier om ouder te worden. Daarnaast heeft…
Lees verder
SportWandelen

Wandelcompetitie

De beweegcoaches in Nederweert organiseren tijdens de Nationale Sportweek een coronaproof…
Lees verder
Nieuwsbrief
Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actualiteiten, verhalen en inspiratie
in Ospel, Ospeldijk en omgeving. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *