Thematafels ‘Gewoon zorgen voor elkaar’ in Ospel

Hoe ziet het leven in Ospel er over 10 of 20 jaar uit? Heb jij daar al eens bij stilgestaan? Dorpsraad Ospel, Ospels Steunpunt & gemeente Nederweert in ieder geval wel.
We gaan graag in gesprek over wat er nodig is om “gewoon voor elkaar” te kunnen zorgen.
Dorpsraad Ospel organiseert jaarlijks het succesvolle Doospels Café waar essentiële thema’s, zoals het voortbestaan van Haaze-hoof, besproken worden.

Om het gesprek over “Ospel in de toekomst” en “Fan van Doospel” nieuw leven in te blazen organiseren we de komende maanden een aantal thematafels waarin iedere keer een ander thema centraal staat.
Bij elke thematafel is elke inwoner, vereniging, stichting of ondernemer uit Ospel welkom. Afhankelijk van het thema is er een gastspreker aanwezig om het thema in te leiden.

De jeugd heeft de toekomst
Op woensdag 10 januari zal er in de kantine van RKSVO een bijeenkomst zijn voor de Ospelse jeugd van 12 tot en met 18 jaar. Deze thematafel vindt plaats in samenwerking met RKSVO,
Jong Nederland, Jong Vlikke, Vlikkepupkes en Gemeente Nederweert.

De bijeenkomst start om 18:00 uur met een gezamenlijk maaltijd verzorgd door De Smaakbode en zal rond 21:00 uur eindigen. Aanmelden is noodzakelijk ivm het kiezen van de maaltijd.
Er is ruimte voor 42 deelnemers.

Flyer Jeugd Ospel

Open Club
Verenigingen spelen een grote rol in de samenleving en worden gezien als sociale organisaties die bijdragen aan sportaanbod, sociale participatie, educatie en gezondheidsbevordering.
De Open Club heeft oneindig veel verschijningsvormen.
Hoe is dit in Ospel ingebed, en op welke manier zou “Open Club” nog meer kunnen betekenen voor Ospel.
De thematafel Open Club zal op woensdag 24 januari bij Vrienden van de Peel – Haaze-hoof plaatsvinden. De aanvang is om 19:30 uur, de inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Naoberzorg
is meer dan burenhulp. Het is zorg dichtbij huis, in eigen dorp.
Het is ook pionieren. Wat is er nodig om ook in de toekomst “Gewoon voor elkaar” te kunnen zorgen?
We bespreken dit thema op woensdag 21 februari om 19:30 uur bij Vrienden van de Peel – Haaze-hoof. De inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Vrijwilliger van de toekomst
De aard van het vrijwilligerswerk verandert, en hoe is dit van invloed op de toekomst.
Op woensdag 20 maart gaan we het bespreken bij Vrienden van de Peel – Haaze-hoof. DE aanvang is 19:30 uur, de inloop vanaf 19:00 uur.

De organisatie is in handen van Dorpsraad Ospel, Steunpunt Ospel en Punt Welzijn.

Flyer thematafels Ospel

Contactpersoon: