Zorg & Welzijn

Tijdregistratie verleden tijd in de wijkverpleging

Door een nieuwe manier van werken in de wijkverpleging behoort tijdsregistratie tot de verleden tijd. Voorheen was het nodig om bij iedere thuiswonende cliënt met de telefoon via een pasje in en uit te checken met de telefoon. Dit zorgt voor minder administratie en meer tijd voor zorg.

Enkele maanden geleden behoorde tijdsregistratie van zorg nog tot de reguliere werkzaamheden van medewerkers in de wijkverpleging. Bij iedere thuiswonende cliënt was het nodig om met de telefoon via een pasje in en uit te checken. Door een nieuwe manier van werken in de wijkverpleging behoort tijdsregistratie tot de verleden tijd. Dit zorgt voor minder administratie en meer tijd voor zorg.

“Minder administratie en meer tijd voor zorg,,

In de nieuwe werkwijze maken wijkverpleegkundigen van de wijkteams op basis van de zorgplannen van cliënten een inschatting van de benodigde tijd voor zorg. Daarnaast houden ze ook rekening met tijd dat nodig is voor coördinatie van zorg, denk aan overleg met de huisarts of het bestellen van medicatie. Deze ingeschatte tijd wordt in het zorgplan van de cliënt ingevoerd en gedeclareerd bij zorgverzekeraars. Indien blijkt dat in de praktijk meer of minder tijd nodig is, wordt het zorgplan opnieuw bekeken en zo nodig bijgesteld.

“Meer rust voor de medewerkers en dus voor de cliënten,,

Dolinde Webers, manager Wijkverpleging: “Wij zijn in juli 2020 gestart met een pilot bij het wijkteam Ospel – Nederweert-Eind. Momenteel zijn alle 13 wijkteams van Land van Horne over op de nieuwe werkwijze. Door de vermindering van administratie en tijdsdruk ervaren de medewerkers meer rust en dit gevoel brengen ze weer over op de cliënten.”

Stichting Land van Horne is een organisatie voor verzorging, verpleging en thuiszorg. Met ruim 2.600 medewerkers en 1.300 vrijwilligers biedt de stichting (thuis)zorg en aanvullende diensten aan cliënten in de gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Cranendonck en Someren. 

Ook interessant
InwonersZorg & Welzijn

Veiligheid en (digitale) oplichting

Lees verder
GezondheidInwonersZorg & Welzijn

Zaterdag en Zondag open inloop: De wereld aan je voeten

In het grote witte huis tegen over meneer Pastoor wordt momenteel hard geklust, dat zal veel…
Lees verder
GezondheidInwonersZorg & Welzijn

Informatie-avond Hartslag voor Nederweert, ‘Als elke seconde telt’ in Ospel

Op maandag 9 mei vindt een informatieavond plaats in de voetbalkantine van RKSVO in Ospel over…
Lees verder
Nieuwsbrief
Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actualiteiten, verhalen en inspiratie
in Ospel, Ospeldijk en omgeving. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *