Ospel actueel nieuws doospsel

Tijdelijke afsluiting Visvijverweg en Vennendijk Ospel

Zuidenwind bouwt in samenwerking met Waterleiding Maatschappij Limburg vier nieuwe windturbines tussen de Zwarteboordweg en de Vennendijk in Ospel. Vanwege de werkzaamheden is een aantal wegen in het buitengebied tijdelijk afgesloten. 

Aanpassingen

Het transport van de onderdelen van de te bouwen windturbines, zoals torendelen en wieken (rotorbladen), is in volle gang. Om het transport mogelijk te maken, zijn een aantal aanpassingen gedaan. Bijvoorbeeld het tijdelijk verwijderen van sommige verkeersborden, verkeerslichten en lantaarnpalen en het leggen van staalplaten. De transporten duren naar verwachting tot begin april. 

Opbouwfase

Op donderdag 18 maart is de opbouw van de eerste turbine gestart. Tijdens deze opbouw worden meerdere kranen ingezet. Vanwege de veiligheid is het noodzakelijk om tijdens de opbouwfase van de kranen en de turbines de Visvijverweg en Vennendijk af te sluiten voor doorgaand verkeer. De afsluiting wordt aangegeven met borden. 

Bouw volgen

De afsluiting duurt naar schatting tot media april en is o.a. afhankelijk van het weer. De bouw van windpark Ospeldijk is met foto’s en video’s te volgen op de website van Coöperatie Zuidenwind: www.zuidenwind.org/bouw-windpark-ospeldijk.

Bron: gemeente Nederweert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *