LifestyleNatuur

Wandel naar het hart van De Groote Peel

Excursie rondom de grote waterplas ‘het Elfde’

Nieuwsgierig naar de natuur én naar de cultuurhistorie van Nationaal Park De Groote Peel? Ga dan op zondag 19 september op pad met een Peelgids van Staatsbosbeheer voor een ‘Rondje om ‘t Elfde’. De wandeling is ongeveer 9 kilometer en start om 13.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk. 

Gevarieerd landschap

Voor veel bezoekers van Nationaal Park De Groote Peel is het gebied rondom de grote waterplas ‘het Elfde’ favoriet. Het hart van dit hoogveengebied is dan ook erg mooi en gevarieerd en bestaat uit open landschap, waterplassen afgewisseld met stukjes heide en bos. Dit landschap vertelt ook veel over het verleden van de Peel. Zo kan je cultuurhistorische elementen uit de periode van de grootschalige turfwinning ontdekken. De veenputten, vaartjes en natuurlijk de waterplassen zijn de stille getuigen van de plekken waar tot halverwege de vorige eeuw turf gestoken is. De Peelgids, die deze excursie begeleidt, vertelt erover en beantwoordt uw vragen.

Behalve informatie is er tijdens deze wandeling ook genoeg ruimte voor natuurbeleving. Zo word je ondergedompeld in de natuur en kan je genieten van de stilte. Een bijzondere ervaring.

Het Rondje om ‘t Elfde start op zondag 19 september om 13.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is ongeveer 9 kilometer lang en de excursie duurt 2,5 – 3 uur. Deelname kost € 6,- per persoon en de excursie is vooral geschikt voor volwassenen. Reserveren is noodzakelijk en kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/wandelinghartgrootepeel

Op zondag 19 september geen tijd? Op zondag 7 november is er ook een Rondje om ’t Elfde.

Buitencentrum De Pelen

Het buitencentrum ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel, bij de ingang van het Nationaal Park De Groote Peel. In de winkel van De Pelen zijn streekproducten, souvenirs en boeken te koop. In Restaurant buitengewoon lekker De Pelen en de Peelboerderij (op zondag) kan je terecht voor een hapje en een drankje. Het buitencentrum is geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Ook interessant
Eten & DrinkenLifestyle

Lunch voor alle inwoners van Ospel en Ospeldijk

Uitnodiging lunch Aan alle inwoners van Ospel en Ospeldijk, In de week van 29 september tot en…
Lees verder
KerkLifestyle

Renovatie kapel  Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand  aan de Klaarstraatzijweg te Ospel.

Ook vinden er werkzaamheden plaats in de kapel. In de binnenmuren van de kapel zaten een aantal…
Lees verder
GezondheidLifestyle

Open Inloop Ospel-Ospeldijk

Stichting Ospels Steunpunt Korenbloemstraat 4 6035AZ Ospel telefoon: 06 51 13 90…
Lees verder
Nieuwsbrief
Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actualiteiten, verhalen en inspiratie
in Ospel, Ospeldijk en omgeving. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *