Wapenbroeders afdeling Ospel herdenken gevallenen

Henri-Chapelle- Zaterdag 21 augustus 2021- Het is voor de Bond van Wapenbroeders afdeling Ospel een jaarlijkse traditie om op de Amerikaanse militaire begraafplaats een herdenking te organiseren voor de militairen die hun leven verloren tijdens de Tweede Wereldoorlog rondom Nederweert.

Indrukwekkende herdenking op Amerikaanse begraafplaats Henri-Chapelle

Op uitnodiging van het bestuur van de afdeling Ospel werd samen met de America Europe Friendship Association (AEFA) een gezamenlijke ceremonie georganiseerd. Het gezelschap werd hartelijk welkom geheten door vertegenwoordigers van de begraafplaats waarna de ceremonie met speeches en kransleggingen aanving.

Namens de wapenbroeders namen het bestuur en banierwacht deel en namens de association het bestuur, leden en banierdrager Chief Warrant Officer ret. Etienne Goyens. Colonel USAF Michèle Artolachipe, Commander Logistic Wing AWACS legde een krans. De muziek en geluid werd verzorgd door Jim Overklift van de wapenbroeders afdeling Weert. Na de ceremonie werd er gezamenlijk een lunch gebruikt in de sporthal in Aubel.

Foto’s | America Europe Friendship Association (AEFA) Netherlands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *