Wethouder Ria Stienen en raadslid Marijke Vaes aan de slag

Op dinsdag 8 juni is Ria Stienen geïnstalleerd als nieuwe wethouder van de gemeente Nederweert. Zij volgt Frank Voss op die onlangs zijn ontslag indiende. Tijdens de raadsvergadering werd ook Marijke Vaes-Schroën als nieuw raadslid toegelaten namens Nederweert Anders. Zij vervangt Ria Stienen.

Dankwoord

Na haar installatie sprak de nieuwe wethouder de raad kort toe. Ze bedankte de leden voor het in haar gestelde vertrouwen. Ook was er een speciaal woord van dank aan Frank Voss, de burgemeester, wethouder Carla Dieteren en met name aan wethouder Peter Koolen die in de laatste weken de portefeuille van wethouder Voss waarnam. 

Zoeken naar verbinding

Wethouder Stienen: “Het is altijd moeilijk om op een rijdende trein te stappen. Toch heb ik hier heel bewust voor gekozen. Ik vind het een enorme eer om als meedje van d’n Diek’ hier te staan. Ik wil voor alle inwoners van Nederweert een toegankelijk wethouder zijn. Ik zal zoeken naar de verbinding. Maar ik realiseer me ook dat als je iets kiest je per definitie ook iets niet kiest. Belangen van de een moeten soms wijken voor de rechten van de ander. Dit afwegingskader kan zeer complex zijn”. 

Gezond boerenverstand

“Ik heb geen ambtelijke achtergrond en zal ongetwijfeld nog wel eens ‘rare vragen’ stellen, maar ik hoop met gezond boerenverstand en de steun van een geweldig ambtelijk apparaat voortvarend aan de slag te gaan met de opdrachten die er liggen. Ik wens natuurlijk mijn fractie en ook Marijke heel veel succes. Tenslotte, het is jammer dat Bas, Kris, Eva, mijn moeder, mijn broers en zussen en mijn vrienden en met name mijn vriendinnen van vroeger  hier nu niet bij kunnen zijn. Mede dank zij hun steun en natuurlijk de support van mijn man Cor kan ik dit nu doen. Ik heb er zin in”, aldus wethouder Stienen.

Manager Buitencentrum De Pelen

Marijke Vaes neemt de plaats van Ria Stienen in de raad in. Ze is geboren in Heythuysen, maar woont al bijna 40 jaar in Nederweert. Ze is getrouwd met Ton Vaes en samen hebben ze drie volwassen kinderen. Mevrouw Vaes werkt sinds 2002 bij Buitencentrum De Pelen, het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer aan de rand van het Nationaal Park De Groote Peel. Daar is ze algemeen manager en onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van educatieve programma’s, promotie, activiteiten en vrijwilligers.

Betrokkenheid bij natuur

Haar betrokkenheid bij de natuur is dan ook groot en ze is – ook privé – vaak buiten te vinden. Wandelen, struinen en dan fotograferen wat ze tegenkomt. En als het weer écht te slecht is om naar buiten te gaan, kan ze ook genieten van een goed boek. Marijke Vaes is al jaren intensief betrokken bij Nederweert Anders, onder andere als fractieondersteuner en sinds kort als bestuurslid communicatie.

Portefeuilleverdeling

De portefeuilleverdeling van het college verandert niet. Wethouder Stienen neemt de portefeuille van wethouder Voss één op één over.

Succes

We wensen Ria Stienen en Marijke Vaes-Schroën heel veel succes toe in hun nieuwe functie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *